10 labākie kulinārijas padomi no Džeimija Olivera

feature-header8

Atpazīstams šefpavārs, televīzijas raidījuma vadītājs, sportists un vienkārši labs cilvēks – sava amata pratējs Džeimijs Olivers.
Viņš ne tikai lieliski gatavo, viņš arī ir gatavs dalīties savās idejās un atklājumos, tādēļ šeit 10 padomi no viņa puses, kā pagatavot garšīgus un smalkus ēdienus Jūsu galdam.

  1. Džeimijs Olivers vairākas reizes ir uzsvēris, ka tiem, kuriem patiešām patīk gatavot, nav praktiski nekādu šķēršļu. Ja Jums pietrūkst kāda ingredienta, riskējiet, un mēģiniet to aizvietot ar kādu saprātīgu alternatīvu vai gatavojiet ēdienu bez šī ingredienta. Ēdiens noteikti tāpat būs baudāms.
  2. Lai pagatavotu kādu ēdienu Jums ir nepieciešama laima sula? Lai no augļa izspiestu maksimāli daudz vērtīgās sulas – uzsildiet to un tikai pēc tam izspiediet sulu.
  3. Lai gatavošanas procesā pasta nekļūtu sausa un nesaliptu, nolejot no kastroļa lieko ūdeni, neizlejiet visu, bet mazliet atstājiet kopā ar makaroniem.
  4. Vēlaties, lai zivij būtu patīkamāks aromāts? Izmēģiniet šefpavāra padomu – uzlieciet uz zivs nelielu gabalu trekna, kūpināta bekona. Tādā pašā veidā var gatavot arī vistu. Ēdienam būs īpaši sulīgs aromāts.
  5. Salāti būs daudzreiz garšīgāki, ja pievienosiet tiem garšvielas un garšaugus. Lai padarītu salātus vēl smaržīgākus un sulīgākus, tās pašas garšvielas un garšaugus saspiediet piestā un pievienojiet nelielu daudzumu olīveļļas, pēc tam iejauciet salātos.
  6. Vēl kāda lieliska salātu sastāvdaļa – aprikozes kauliņa kodols. Vienkārši ielieciet to salātos, tādā veidā iegūstot izsmalcinātu, patīkamu garšu – amaretto garšu.
  7. Apcepta gaļa ar kraukšķīgu garoziņu, siekalas satek mutē vien iedomājoties, vai ne? Bet reti kad izdodas gaļu apcept tā, kā redzam to perfektu ēdienu fotogrāfijas vai dārgos restorānos. Kā mājas apstākļos panākt, lai gaļai ir šī perfektā, kraukšķīgā garoziņa? Vienkārši – pamēģiniet cepšanas procesā pannā pievienojiet karotīti miltu.
  8. Piparmētra – ļoti interesants un vispusīgs ingredients. To var pievienot ne tikai desertos, bet arī gaļas ēdieniem. Īpaši labi piparmētra atveras cepšanas procesā. Neaizmirstiet, ka pievienot piparmētru drīkst vien gatavošanas procesa sākumā.
  9. Zivs pielīp pie grila? Pirms zivs uzlikšanas uz grila restēm, ierīvējiet to ar sāli. Sāls uzsūks lieko mitrumu un zivs nepiedegs.
  10. Čili pipara asumiņš eiropiešu garšas kārpiņām ne vienmēr ir pieņemams. Atbrīvoties no liekā pikantuma ir pavisam vienkārši. Pārmazgājiet piparu lielā daudzumā ūdens un izņemiet sēkliņas.
avots: otpadus.com
Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account