22 fīčas virtuvei, kuras nezinās pat tava vecmamma

creative-kitchen-gadgets-292

Piedāvājam dažādas interesantas lietas, kuras noteikti noderēs jums jūsu virtuvē. Tas ne tikai atvieglos jūsu darbu, bet arī ietaupīs laiku un līdzekļus.

1. Nogrieziet gabali;nu siera ar visu iepakojumu, sieru no tā izņemiet, bet iepakojumu izmantojiet, lai aiztaisītu griezuma vietu.

2. Vistu olas pirms likšanas leduskapī nosmērējat ar augu eļļu, tad tās uzglabāsies svaigas daudz ilgāku laiku.

3. Ingvera tīrīšanai vislabāk ir izmantot karoti.

4. Sagriezta torte neapžūs, ja jūs griezuma vietā, ar zobu bakstāmajiem, piestiprināsiet baltmaizes šķēles.

5. Jums ir nepieciešamas dažas piles citrona sulas, bet žēl bojāt veselu citronu? Izduriet tajā caurumiņu ar zobu bakstāmi, viegli paspiediet, iztecinot vajadzīgo sulas daudzumu.

6. Majonēzes pārpalikumus var pārvērst par lielisku mērci salātiem, ja burciņā ielej olīveļļu, vai etiķi un izskalina.

7. Svaigas ogas nepelēs, ja jūs tās nomazgāsiet vieglā etiķūdenī.

8. Pati labākā vieta kur uzglabāt sīpolus un ķiplokus ir – perforēti papīra maisiņi.

9. Lai avokado griezuma vietā nepaliktu melns, nosmērējiet to ar ābolu etiķi, vai glabājiet vienā trauciņā ar nomizotu sīpolu.

10. Ja jūs uzglabāsiet kartupeļus kopā ar āboliem, tad tiem neaugs asni.

11. Nutella atlikumus burciņā izšķīdiniet ar karstu pienu un nobaudiet karsto šokolādi.

12. Mango, avokado un kivi vislabāk ir mizot ar glāzes palīdzību.

13. Ananāsi ir jāglabā ar kājām gaisā, tā tie daudz ātrāk nogatavojas un kļūst saldi.

14. Selerijas un baklažāni ilgāk uzglabājas, ja tos ietin folijā.

15. Zemes riekstu sviestu ir daudz vieglāk izdabūt no burciņas, ja jūs viņu uzglabāsiet ar kājām gaisā.

16. Ar foliju aptīts banānu ķekara kāts saglabās tos ilgāk svaigus.

17. Jūsu garšaugi vairs nav pirmā svaiguma? Nesteidzaties tos izmest. Sakapājiet, saberiet ledus saldējamos trauciņos, aplejiet ar olīveļļu un sasaldējiet. Jums būs lieliski garšaugu kubiņi jūsu zupām un mērcēm.

18. Lapu kāposti vislabāk uzglabājas, ja tos ietin papīrā pirms likšanas ledusskapī.

19. Čipsi, vai krekeri vairs nav trausli? Nesatraucies, ievieto tos uz brītiņu mikroviļņu krāsnī un tie būs tādi kā agrāk.

20. Negatavi banāni lieliski nogatavojas cepeškrāsnī. Galvenais – nepārspīlē ar laiku. Ievieto tos uzsildītā cepeškrāsnī uz dažām minūtēm.

21. Pica ir jāsilda pannā

22. Ar saspraudes palīdzību pirms vārīšanas izduriet olas čaumalā caurumiņu, tad olu būs ļoti viegli nomizot.

avots: takprosto.cc
Komentē
4 komentāru
  1. kaķene 1 gads ago

    Par Nr.13…… Kā tas domāts ar kājā gaisā???

    • Lilly 1 gads ago

      Ar vāciņu uz leju

    • Lilly 1 gads ago

      😀 Tur kur lapotne…nogriež un uz leju 🙂

  2. ziizii 1 gads ago

    Par Nr.10 – toties, tad āboli garšos pēc kartupeļiem

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account