28 vērtīgas kulinārijas viltības, katrai dievietei

Supermodel Irina Shayk Irina Sha Yike desktop wallpapers 8_960x600

1. Ja nepaspējāt laicīgi buljonam noņemt putas un tās ir nogrimušas katla apakšā, ielejiet glāzi auksta ūdens. Putas pacelsies un tās varēs nosmelt.
2. Vistas buljonam nelieciet klāt nekādas garšvielas, tikai sīpolus un burkānus. Citādāk tas pazaudēs garšu.
3. Nekad neatstājiet zupā lauru lapas. Lapas ir labas vārot, pēc tam tās bojā garšu.
4. Karbonādes sanāks daudz mīkstākas, ja 1 – 2 stundas pirms cepšanas sasmērēsiet tās ar etiķa un augu eļļas maisījumu. To var darīt arī ar grilēšanai paredzēto gaļu.
5. Lai pagatavotu garšīgas, sulīgas kotletes pievienojiet maltajai gaļai vienādās daļās smalki sagrieztu svaigu un mazliet apceptu sīpolu un mazliet sarīvētu kartupeļu.
6. Pirmās minūtes kotletes ir jācep uz lielas uguns, lai izveidotos garoziņa un neļautu sulai iztecēt. Tad cepam uz vidējas uguns, apgriežam kotletes un atkal uz pusminūti palielinām uguni.
7. Zivis nesadalīsies pa gabaliņiem un iegūs zeltainu garoziņu, ja 10 – 15 minūtes pirms cepšanas to nosusina ar dvieli un uzreiz pasāla.
8. Ja vārot, zupai pievienos kaut vai dažas gailenes, zupa būs garšīgāka. Jo smalkāk ir sagrieztas sēnes, jo garšīgāks ir ēdiens.
9. Lai sarīvēti kartupeļi nepaliktu tumši, sajauciet tos uzreiz ar nelielu daudzumu piena.
10. Vecie kartupeļi kļūs garšīgāki, ja vārot pievienosiet karotīti etiķa, 2 – 3 daiviņas ķiploka un lauru lapas, vai izvārīsiet no tiem buljonu. Jo vecāki kartupeļi, jo vārot vairāk vajag ūdens.
11. Kartupeļu putru labāk saputot ar rokām. Mikserī putotā ir ļoti gaisīga, toties ātri zaudē garšu.
12. Rauga mīkla būs mīksta un gaisīga, ja pievienosiet tai atdzisušus, vārītus, smalki sarīvētus kartupeļus.
13. Cepot sviests nepaliks tumšs, ja uzkarsētu pannu pirms cepšanas sasmērēsiet ar augu eļļu.
14. Mīkla ātrāk uzrūgs, ja tajā iespraudīsiet dažus cauruļveida makaronus.
15. Lai iegūtu vieglu un gaisīgu krēmu, putojot ar slotiņu vajag zīmēt astotniekus un ik pēc brīža apļus gar trauka malām.

Lasi vēl:
10 laimīgas sievietes baušļi
Kā kļūšana par māti izmaina sievietes smadzenes
«Sieviete var sekot līdzi maigumam»

16. Mīklas izstrādājumi būs gaisīgi, ja mīklai pievienosiet karoti konjaka.
17. Lai vārot pupiņas nepaliktu tumšas, vāriet tās kastrolī bez vāka.
18. Lai eļļa nesprakšķētu pirms cepšanas pannai mazliet jāuzber sāls.
19. Skābēto kāpostu salātiem ābolu vietā var pievienot apelsīnu vai mandarīnu daiviņas.
20. Augu eļļu salātiem pievieno tad, kad tiem jau ir piebērta sāls, pievienots etiķis un pipari (sāls eļļā nešķīst). Salāti ar majonēzi un vinegrets iegūs īpaši patīkamu garšu, ja pirms pasniegšanas tajos uz īsu brīdi ieliks citrona miziņu.
21. Ja gribat, lai vinegrets iegūst smalku un patīkamu garšu, ielejiet tajā ēdamkaroti piena un ieberiet tējkaroti cukura.
22. Lai iegūtu caurspīdīgu gaļas buljonu vārīšanas laikā tajā jāieliek nomazgātas olas čaumalas. Gatavu buljonu jāizkāš.
23. Ar novārītām sīpolu mizām var iekrāsot buljonu. Tās paaugstina enerģētisko vērtību uzlabo ārējo izskatu.
24. Veca vista izvārīsies daudz ātrāk, ja pēc tam, kad tā ir vārījusies 20 – 30 minūtes, to uz 5 – 6 minūtēm iemērc aukstā ūdenī.
25. Lai gaļa nepiedegtu un nekļūtu sausa cepeškrāsnī liek trauku ar ūdeni.
26. Lai cepot novērstu spēcīgo zivs smaržu, eļļai pievieno 1 notīrītu, daiviņās sagrieztu svaigu kartupeli.
27. Lai ātri atdzesētu karstu kompotu, vajag katlu ar kompotu ielikt citā, lielākā traukā, kurš ir piepildīts ar ūdeni un tajā ir mazliet iebērta rupjā sāls.
28. Lai pagatavotu ķīseli, atšķaidīto kartupeļu cieti jālej nevis katla vidū, bet tuvāk tā sieniņām.

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account