3 vienkāršas un ātras receptes ar āboliem

Nezinu kā pie jums, bet mūsu pusē šogad ir ļoti daudz ābolu. Nevienam nav noslēpums, ka ābols ir viens no retajiem augļiem, kurš jebkādā izpildījumā ir gards. Vai mēs tos graužam svaigus, vai cepam un vārām – tie tik un tā ir un paliek garšīgi.

Piedāvājam jums 3 ļoti vienkārši pagatavojamas receptes ar āboliem!

Ābolu krambls

Sastāvdaļas:

  • 2 palieli cieti āboli
  • 4 ēd.k. brūnā cukura
  • 2 ½ ēd.k. sviesta
  • ¾ ēd.k. kanēļa
  • 2 ēd.k. auzu pārslu
  • 1 tēj.k. miltu
  • ¼ tējk jūras sāls
  • vaniļas saldējums

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Kārtīgi samaisiet 2 ēdamkarotes cukura ar kanēli un sviestu.

Sagatavojiet ābolus – nomizojiet un iztīriet serdi.

 

Pārgrieziet ābolus uz pusēm un veiciet tajos iegriezumus.

Ābolus kārtojiet cepešpannā un ieziediet ar cukura un sviesta masu, kuru sagatavojāt pirms tam.

Pārklājiet ar foliju un cepiet 20 minūtes, tad foliju noņemiet un pacepiet vēl 10 minūtes.

Atsevišķā traukā samaisiet atlikušās sastāvdaļas.

Iegūto masu pildiet ābolu ”kabatiņās”.

Cepiet 10 minūtes. Pasniedziet kopā ar saldējumu.

Ābolu rozītes

Sastāvdaļas:

  • 1 saldētas kārtainās mīklas loksne
  • 2 sarkani āboli
  • sula no puses citrona
  • 1 ēd.k. miltu
  • 3 ēd.k. aprikožu džema
  • kanēlis
  • pūdercukurs

Sagrieziet plānas ābolu šķēlītes ar visu mizu. Samaisiet ar citrona sulu un ielieciet mikroviļņu krāsnī uz 3 minūtēm, lai šķēlītes paliek mīkstas.

Sagatavojiet mīklas strēmeles, nosmērējiet tā ar džemu un kārtojiet ābolu šķēlītes kā ir parādīts attēlā.

Pārkaisiet ar kanēli un satiniet.

Cepiet iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 190 grādos 45 minūtes.

Pārkaisiet ar pūdercukuru un izbaidiet desertu.

Angļu ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas:

  • 3 notīrīti un sagriezti āboli
  • 6 olas
  • 75 g miltu
  • 125 g sviesta
  • 250 ml piena
  • 1/2 t.k. sāls
  • 50 g brūnā cukura
  • 1 t.k. kanēļa

Saputojiet olas. Pakāpeniski pievienojiet miltus, pienu un sāli.

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Ievietojiet tajā cepamo trauku ar sviestu. Kad sviests ir izkusis, kārtojiet traukā ābolus.

Kad āboli sāk sviestā čurkstēt, pārlejiet tos ar mīklu un pārberiet to visu ar cukuru un kanēli.

Cepiet 20 minūtes. Vislabāk to ir pasniegt karstu.

 

avots: AdMe.ru
Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account