agriculture-foodstuffs-berries-3106816.800

Upenes ieņem otro vietu aiz mežrozītēm, C vitamīna daudzumā. Tā satur vitamīnus B1, PP, karotīnu, kāliju, dzelzi, citronskābi, ābolskābi un citas organiskās skābes, pektīnu, miecvielas, cukuru (līdz 16 %).

1. Saaukstēšanās, klepus gadījumā, kā sviedrēšanas un pretiekaisuma līdzeklis:

1 ēdamkaroti ogu pārlej ar 1 glāzi verdoša ūdens, ietīt, lai pastāv, 1-2 stundas. Izkāš. Dzert 1-2 glāzes 3-4 reizes dienā. vai : jaunos upeņu zarus, smalki sakapāt un vārīt 7-10 minūtes ūdenī. Dzert kā tēju.

2. Urīnceļu aizkaļķošanas, cistīta, pielonefrīta gadījumā:

5-6 ēdamkarotes sasmalcinātu lapu pārlej ar 1 litru verdoša ūdens un turēt siltumā vismaz 1 stundu. Dzer pa 1 glāzei 5-6 reizes dienā, varat pievienot cukuru vai medu.

3.Pie sāpēm locītavās:

1 ēdamkaroti sasmalcinātu lapu pārlej ar 1 glāzi verdoša ūdens, ietin, lai pastāv, 2 stundas, izkāš. Dzer 1/ 2 glāzei 4-5 reizes dienā.

4.Kuņģa un divpadsmit pirkstu zarnas čūlu gadījumā:

Svaigu upeņu sulu lieto kuņģa čūlas un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas gadījumā, tas samazināta skābumu kuņģī, uzlabo vielmaiņu, ārstē aknu slimības.

5.Aterosklerozes gadījumā:

Upeņu ogas, saberztas ar cukuru, proporcijā 1:2, izmanto, lai novērstu aterosklerozi, samazinātu asinsspiedienu. Kopā ar ūdeni lieto 1-3 ēdamkarotes dienā (ne vairāk!).

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?