7 gardas brokastis tiem, kuri vēlās skaistu augumu

 

000

Franču auzu pārslu biezputra (130 kal/ 100 gr)

Sastāvdaļas:

glāze ūdens
50 gr auzu pārslu
1 ābols
20 gr valriekstu
20 gr rozīņu
1 ēdk. medus

Pagatavošana:

Sasmalciniet riekstus, sarīvējiet ābolus, visas sastāvdaļas samaisiet un aplejiet ar ūdeni un atstājiet uz nakti, lai ievelkas. No rīta baudiet gardas un veselīgas brokastis!
Tvaika katlā pagatavota omlete (124 kal/ 100 gr)

Sastāvdaļas:

3 olas
70 ml piena
sāls

Pagatavošana:

Sakuliet olas kopā ar pienu, nedaudz pasāliet. Pārlejiet visu traukā, kas liekās tvaicētājā un pēc 25 minūtēm baudiet savu omleti.

Augļu smūzijs (160 kal/ 100 gr)

Sastāvdaļas:

180 gr konservētu ananāsu
130 gr banānu
140 gr ābola
450 ml 1% kefīra

Pagatavošana:

Sablendējiet visas sastāvdaļas.
Zupa ar kausētajiem sieriņiem (44 kal/ 100 gr)

Sastāvdaļas:

1,5 gb kausēto sieriņu
neliels burkāns
neliels sīpols
1 tējk. augu eļļas
4 kartupeļi

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizojiet un sagrieziet kubiņos, lieciet vārīties. Burkānu sarīvējiet uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolus sagrieziet kubiņos un to visu apcepiet augu eļļā 5 min. Burkānus un sīpolus pievienojiet pie kartupeļiem un ielieciet kausētos sieriņus. Maisiet līdz sieriņi ir izkusuši. Pasāliet pēc garšas. Vāriet visu aptuveni 30 minūtes.

Kleopatras brokastis (136 kal/ 100 gr)

Sastāvdaļas:

15 gr auzu pārslu
0,5 ābols
1 tējk. medus
1 tējk. ciedru riekstu
1 tējk. smalcinātu valriekstu
0,5 banāna
1 ēdk. rozīņu
3-4 žāvētas plūmes

Pagatavošana:

Auzu pārslas aplejiet ar verdošu ūdeni. Nomazgājiet rozīnes un žāvētās plūmes. Ābolu notīriet un sarīvējiet uz rupjās dārzeņu rīves un pievienojiet auzu pārslām. Tad pievienojiet medu un samaisiet visu. Pārkaisiet ar smalcinātiem riekstiem, pievienojiet rozīnes un žāvētas plūmes. Labu apetīti!
Salāti ”Dāmu kaprīze” (97 kal/ 100gr)

Sastāvdaļas:

300 gr vistas filejas
1-2 paprikas
100 gr konservētu ananāsu
200 gr šampinjonu
2-3 olas
40-50 gr liesa krējuma

Pagatavošana:

Vāriet vistas fileju un olas. Sapluciniet fileju nelielos gabaliņos. Olas,papriku un ananāsus sagrieziet kubiņos. Šampinjonus sagrieziet un apcepiet nelielā eļļas daudzumā- zeltaini brūnus. Visu samaisiet kopā ar krējumu. Variet pievienot sāli un piparus pēc garšas un izvēles.

Cepti āboli ar riekstiem un žāvētiem augļiem (141 kal/ 100 gr)

Sastāvdaļas:

4 āboli
30 gr drupinātu valriekstu
30 gr rozīņu
40 gr smalki sagrieztas žāvētas aprikozes
1/4 tējk. kanēļa
2 tējk. medus
sviests cepamo trauka iesmērēšanai

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzsildiet līdz 180 grādiem. Sasmalciniet riekstus, rozīnes un aprikozes, pievienojiet medu un visu rūpīgi sajauciet.
Ābolus pārgrieziet uz pusēm, izgrebiet serdi tā,lai veidotos dobīte,kurā var ielikt tējkaroti pildījuma. Ja āboli ir ļoti apaļi, tad, lai tie būtu stabilāki, var nogriezt plānu šķēlīti apakšā.
Iesmērējiet ar sviestu trauku cepšanai un kārtojiet tajā ābolus. Pāri vēl variet pārliet ar medu. Apklājiet ar foliju un cepiet cepeškrāsnī 40-45 minūtes.
Gatavošanās laiks ir atkarīgs no ābolu šķirnes.

Facebook Komentāri
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account