9 neapstrīdami iemesli iemīlēt ananāsu

ananās Laikam nav tāda cilvēka, kuram negaršotu nogatavojies, sulīgs un neparasti aromātisks tropiskais auglis ananāss. Tas ir slavens ar savām tauku dedzinošām īpašībām, tāpēc ir daudzu diētu neatņemama sastāvdaļa. Tomēr ar šo neapstrīdami superīgo īpašību ananāsa labumi nebeidzas. Ja tu joprojām šaubies par ananāsu, tad piedāvāju 9 argumenti, kuri noteikti mainīs tavu viedokli!

  1. Katra ananāsa porcija satur vismaz 10 pamata noderīgās vielas:
  • tiamīns;
  • riboflavīns;
  • vitamīns B6;
  • folijskābe;
  • pantotēnskābe;
  • magnijs;
  • mangāns;
  • kālijs;
  • antioksidanti;
  • karotinoīdi ( piemēram, beta-karotīns).

Pieaugot cilvēkam rodas nepieciešamība pēc B grupas vitamīniem un tādām minerālvielām kā magnijs. Pat neliela daudzuma ananāsa lietošana palīdz mazināt šo dzīvībai svarīgo vielu deficītu, tai pat laikā antioksidanti uztur sirds, asinsvadu un smadzeņu veselību.

  1. Vienā daiviņā ananāsa ir diennakts C vitamīna deva

Cilvēki, kā likums, domā, ka visvairāk C vitamīnu satur apelsīni. Tomēr viena ananāsa daiviņa stiprina organismu un paaugstina imunitāti.

  1. Ananāss ir dabīgs bromelaina avots

Bromelains ir ferments, kas saskalda olbaltumvielas. Ananāss ir vienīgais zināmais šīs vielas avots, kas spēj izārstēt kuņģa darbības traucējumus un uzlabo olbaltumvielu uzņemšanu.

  1. Samazina vecuma izraisītu slimību risku

Regulāra ne tikai ananāsu, bet arī citu augļu lietošana var palīdzēt dažāda veida vecuma izraisītu slimību ārstēšanā, tai skaitā sīku krunciņu izgludināšanā. Antioksidanti palīdz cīnīties ar kancerogēnajiem brīvajiem radikāļiem, kamēr citas vērtīgās vielas palīdz novērst priekšlaicīgu organisma novecošanos.

  1. Mazina astmas simptomus

Beta-karotīns palīdz samazināt astmas rašanās risku, kā arī atvieglo tās simptomus. Brokoļiem, mango, ķirbim, burkāniem un melonei piemīt tādas pašas ārstnieciskās īpašības.

  1. Ananāss paaugstina reproduktīvo funkciju

Ja tuvākajā laikā plāno ieņemt bērniņu, tad savā ēdienkartē iekļauj ananāsu. C vitamīns, beta-karotīns, cinks, varš un folijskābe ir pazīstami ar savām spējām paaugstināt reproduktīvo funkciju.

  1. Padara ādu veselīgi mirdzošu

Regulāra ananāsa lietošana labvēlīgi ietekmē ne tikai organisma iekšējos orgānus, bet arī ārējo izskatu. Tās pašas barojošās vielas, kas palīdz samazināt asinsspiedienu, uzlabot gremošanas procesus un stiprināt imūnsistēmu, pasargā ādu no priekšlaicīgas novecošanās, saglabā to elastīgu.

  1. Mazina iekaisumu

Jau no 1800. gada beigām ananāsu izmantoja, lai mazinātu tūskas pēc operācijas. Un vēl ananāss palīdz dziedēt rētas, sastiepumus un izmežģījumus.

  1. Ananāss ir ļoti garšīgs, sulīgs un aromātisks

Arguments, kas ne ar ko nav sliktāks par iepriekšējo. Tieši pateicoties savām garšas īpašībām šo tropisko augli var ēst ne tikai svaigu, bet arī izmantot to visdažādākajos desertos.

Facebook Komentāri
2 komentāru
  1. Jana 1 gads ago

    Acīmredzot, esmu vienīgā, kurai negaršo ananāss.

  2. Roze 11 mēneši ago

    Man ši ideja likas ļoti labi man garšo anānasi

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account