abolu piragsFoto: avlxyz, CC BY-SA 2.0

Klāt ir ābolu laiks, kad iespējams izmēģināt neskaitāmi daudz gardas, rudenīgas receptes.

Tev vajadzēs:

  • 200g cukura (un vēl nedaudz mērcei)
  • 200g sviesta
  • 400g miltu
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 6 lieli āboli
  • sauja dzērveņu
  • sāls
  • kanēlis
  • ola
  • skābais krējums

Pagatavošana:

  • Aukstu sviestu saberz kopā ar miltiem, cukuru, vaniļas cukuru un kripatiņu sāls, līdz izveidojas drupačas.
  • Pusi drupaču liec vai nu ar cepampapīru izklātā, vai ar sviestu ieziestā formā, tās saspiežot, veidojot gan kūkas pamatu, gan maliņas.
  • Nomizo un sagriez šķēlēs ābolus, tad liec tos izveidotajā formā, pieber dzērvenes, pārkaisi ar cukuru un kanēli.
  • Sakul olu, pieber cukuru un skābo krējumu pēc sirds patikas, iegūto mērci pārlej formas saturam.
  • Saturu “apsedz” ar otru pusi drupaču, tās nedaudz pieblietējot.
  • Cep uz 200 grādiem uzkarsētā cepešplītī, līdz virsiņa brūna.

Šo gardumu vari pasniegt gan vienu pašu, gan ar vaniļas saldējumu. Abos variantos ir fantastiski gardi.

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?