abolu piragsFoto: avlxyz, CC BY-SA 2.0

Klāt ir ābolu laiks, kad iespējams izmēģināt neskaitāmi daudz gardas, rudenīgas receptes.

Tev vajadzēs:

  • 200g cukura (un vēl nedaudz mērcei)
  • 200g sviesta
  • 400g miltu
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 6 lieli āboli
  • sauja dzērveņu
  • sāls
  • kanēlis
  • ola
  • skābais krējums

Pagatavošana:

  • Aukstu sviestu saberz kopā ar miltiem, cukuru, vaniļas cukuru un kripatiņu sāls, līdz izveidojas drupačas.
  • Pusi drupaču liec vai nu ar cepampapīru izklātā, vai ar sviestu ieziestā formā, tās saspiežot, veidojot gan kūkas pamatu, gan maliņas.
  • Nomizo un sagriez šķēlēs ābolus, tad liec tos izveidotajā formā, pieber dzērvenes, pārkaisi ar cukuru un kanēli.
  • Sakul olu, pieber cukuru un skābo krējumu pēc sirds patikas, iegūto mērci pārlej formas saturam.
  • Saturu “apsedz” ar otru pusi drupaču, tās nedaudz pieblietējot.
  • Cep uz 200 grādiem uzkarsētā cepešplītī, līdz virsiņa brūna.

Šo gardumu vari pasniegt gan vienu pašu, gan ar vaniļas saldējumu. Abos variantos ir fantastiski gardi.

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

or

Log in with your credentials

Forgot your details?

X