piragsTurpinot iesākto tēmu par ābolu laika gardumiem, Dieviete.lv piedāvā SĀTĪGĀ ĀBOLU PĪRĀGA recepti.

Tev vajadzēs:

  • 1 glāzi mannā putraimu
  • 1 glāzi miltu
  • 1 glāzi cukura
  • 1 tējkaroti cepamā pulvera
  • 1-1,5 kg skābu un sulīgu ābolu
  • 1 tējkaroti kanēļa
  • 1 tējkaroti cietes
  • ja vēlies, dažādi rieksti
  • augu eļļu (formas ieziešanai)

Pagatavošana:

  • Ābolus nomazgā, izgriez serdes un sarīvē.
  • Bļodā samaisi visas sastāvdaļas.
  • Cepamo formu izklāj ar foliju, iezied ar eļļu.
  • Pamata kārtā liec mīklas maisījumu, virsū tāda paša biezuma ābolu kārtu, tad atkal mīklu, atkal ābolus, tā vairākās kārtās.
  • Atstāj pīrāgu 20 min. ievilkties, tad liec cepties 180 grādos uzkarsētā cepešplītī uz 40-45 minūtēm.
  • Kad gatavs, ļauj nedaudz atdzist, un tad cienā citus un mielojies pati!
Komentē
2 komentāru
  1. Kristine 1 gads ago

    Kas var sanakt par miklu bez skidruma, manna un milti, cukurs?

    • Santa Kalēja 1 gads ago

      Es uztaisīju, sanāca ļoti labi. Sākumā arī šaubījos, kas tā par mīklu, bet āboli jau sulīgi, cukurs ar sulu kopā izveido sīrupu, sanāk ļoti forši. Pamēģini.

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

or

Log in with your credentials

Forgot your details?

X