Apricot as the fruit and spread by Christian Fischer on 500px.com

Spilgts, aromātisks un pikants aprikožu un apelsīnu ievārījums padarīs tavu ikdienu par svētkiem!

Sastāvdaļas:

4 kg aprikožu,

2 kg cukura,

1 kg apelsīnu.

Pagatavošana:

Aprikozes nomazgā un nosusina. Sagriez daiviņās un izņem kauliņus.

Apelsīnus nomazgā un sagriež pusgredzenos. Mizu vai no sasmalcina, vai nu noņem pavisam.

Aprikozes un apelsīnus liek dziļā katlā un apber ar cukuru tā, lai augļi būtu pilnībā nosegti.

Atstāj uz 2-3 stundām. Tajā laikā ik pa brīdim masu apmaisi, lai augļu sula sajauktos ar cukuru un veidotu sīrupu.

Pēc tam, kad lielākā daļa cukura ir izkususi, liec katlu uz uguns. Ja sīrupa ir par maz, var pieliet ½ glāzi ūdens.

Vāri uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot, 20 minūtes. Pēc tam atdzesē un vāra ievārījumu vēl divas reizes.

Gatavo ievārījumu lej sterilās burkās un aizvāko.

Lai labi garšo!

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?