Ar ko var aizstāt dārgus produktus sarežģītās, gardās receptēs

sredizemnomorskaja-dijeta-menyu

Ja kārtējo reizi nevarējāt pagatavot interesantu ēdienu, tāpēc, ka vietējā veikalā nebija Dižonas sinepju, kļavu sīrupa, kokosriekstu piena, vai vēl kādas eksotiskas sastāvdaļas, pienācis laiks iemācīties pielāgot receptes savām iespējām. Ar savām kulinārajām pieredzēm padalījās daži pavāri .

Eksotiskie augļi un dārzeņi.

Laimu var viegli aizstāt ar citronu, bet ja nav arī citrona – izmantojiet citronskābi. Nav svaigu artišoku – nopērciet konservētus. Ja nav arī konservētu artišoku – pameklējiet konservētus saldos piparus. Puravus, kas ne vienmēr ir dārzeņu nodaļā, aizstājiet ar sīpolu lokiem. Papaiju var aizvietot ar meloni, ja gatavojat vasarā.

Mērces un garšvielas.

Oregano(raudene) un majorāns, balzāma vai vīna etiķis, rums un konjaks – receptēs viegli mainās vietām. Vasabi var aizvietot ar parastajiem pipariem, bet ja pieliek pie parastajām sinepēm cukuru, iznāks Dižonas sinepes. Kļavu sīrupu aizstājiet ar medu, bet kokosriekstu pienu ar saldo krējumu vai parasto pienu.
Ja mērces pagatavošanai nepieciešams baltvīns, bet visu pudeli pirkt negribas, aizstājiet to ar 2 karotēm cukura un nelielu daudzumu etiķa.

Milti un kartupeļu ciete.

Kukurūzas milti un kartupeļu ciete viegli aizstājama ar parastajiem miltiem un kartupeļu cieti. Pankūku milti – tie ir parastie milti un cepamais pulveris. Bet pašu cepamo pulveri var labi aizstāt ar parasto sodu.

Komentē
loading...
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account