Atklāj noslēpumu, kā pagatavot garšīgus zivs ēdienus

01634717a06cfa2318b7488db86039b7

♦ Saldētā zivs pirms pagatavošanas pilnīgi jāatsaldē un jānolej ūdens tā, lai zivs paliek sausa.

♦ Zivs ir jāiztīra no visa liekā. Lai noņemtu zvīņas, ir jāveic iegriezums sākot no galvas, ar karotes palīdzību jāizņem mīkstums, jānogriež spuras un jānoņem āda. Sānu spuru noņemšanai ir ērtāk izmantot virtuves šķēres. Muguras spuras var novākt, iegriežot ādu pie spuru pamatnes un izraujot tos.

♦ Tumšo plēvi, kas pārklāj zivs vēdera dobumu, ir obligāti jāizņem. Lielākai daļai zivju tā satur cilvēka organismam kaitīgas vielas.

♦ Darba laikā rokās var ierīvēt sāli. Tad zivi būs vieglāk noturēt.

♦ Zivs ir jāsagriež vienādos gabaliņos, ne biezākos par 3 cm, tad tie izcepsies vienmērīgāk. Ja daži gabali sanāks biezāki, tad pannā tie jāizvieto tuvāk sāniem.

♦ Tīrot zivi, jācenšas nespiest tai virsū, lai zivs paliktu sulīga. Ja zivi pirms cepšanas iemērkt pienā uz 20 minūtēm, ēdiens sanāks īpaši sulīgs, un pazudīs upes zivs specifiskā smaka (šim nolūkam pienam pievieno ½ tējkarotes sāls un ¼ tējkarotes piparu). Pēc iemērkšanas pienu notecina un zivi viegli apslauka ar papīra salveti.

Lasi vēl:
Padomi, kā padarīt savu dzīvi interesantāku
Šīs karbonādes tu gribēsi ēst katru dienu! Recepte, kuru man iemācīja vīramāte
8 krēmu receptes kūkām

♦ 20 minūtes pirms cepšanas zivs ir jāapsmērē ar sāli.

♦ Apviļāt zivi būtu vēlams kviešu miltos. Lai tas būtu vieglāk izdarāms, miltus var iebērt polietilēna maisā, tad ielikt tajā zivi un kārtīgi sakratīt.

♦ Zivi labāk cept čuguna pannā bez vāka, lai izveidotos garšīga garoziņa.

♦ Zivs jācep augu un saldkrējuma sviesta maisījumā, kura pannā jābūt tik daudz, lai iegremdētu tajā zivi apmēram līdz pusei.

♦ Katru gabaliņu ir jācep ne ilgāk par 8 minūtēm. Katru pusi cep tikai vienreiz, citādāk būs sabojāta ēdiena garša.

♦ Ceptu zivi neiesaka vēlreiz, jo atkārtotas termiskās apstrādes dēļ zūd ēdiena garša un vērtīgas sastāvdaļas.

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account