Foto: Valdis Semjonovs/Praktiski.la.lv

Sastāvdaļas

  • 350 g miltu
    • 250 g sviesta
    • 80 ml ūdens
    • ¼ tējkarotes sāls
    • ½ tējkarotes cukura
    • Naža gals citronskābes
    • ½ kg ābolu
    • Cukurs pēc garšas
    • Sāls pēc garšas

Pagatavošana.

Gatavo mīklu: miltiem pievieno sviestu un kārtīgi samīca, tad pielej ūdeni, kam pievienotas garšvielas, un turpina mīcīt, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.

Kūkas veidni ieziež ar sviestu, liek pusi mīklas un vienmērīgi izspaida. Ābolus nomizo, sagriež šķēlēs vai sarīvē uz rupjas rīves. Liek uz mīklas, uzbārsta cukuru un kanēli pēc garšas. Tad āboliem pāri liek mīklas strēmeles un noziež ar olu. Cep +180 °C 45 minūtes.

Ābolu pīrāgu pasniedz ar vaniļas mērci, smiltsērkšķu mērci un vēl citu ogu mērci pēc izvēles.

 

Avots: Praktiski.la.lv

Atstāt komentāru

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?