11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Lietas, kuras jāatceras, kad dzīve tevi „piespiež pie zemes”

 

Katram no mums gadās grūtāki laiki. Un mēs tos pārdzīvojam. Vienīgā atšķirība ir tajā, ka kādam tas izdodas vieglāk, bet kādam – grūtāk. Kāds ir šo cilvēku noslēpums? Viss slēpjas pareizajā attieksmē.

Kas ir, tas ir. Mēs ciešam tikai tad, kad atsakāmies pieņemt notiekošo. Ja tu spēj kaut ko mainīt, tad maini. Taču, ja neko izmainīt nav iespējams, tad tev ir tikai divi varianti: pieņemt situāciju un atlaist situāciju vai arī ilgi, ilgi ciest.

Problēma kļūst par problēmu tikai tad, kad tu to tā nosauc. Mēs bieži kļūstam par lielākajiem ienaidniekiem paši sev. Mūsu laime ir atkarīga no skatapunkta. Ja tu kaut ko uzskati par problēmu, tad tavas emocijas un domas būs piepildītas ar negatīvismu. Padomā, kādu mācību tu varētu gūt no katras situācijas, un tā drīz vien pārstās būt problēma.

Ja gribi kaut ko mainīt, sāc ar sevi. Tava ārējā pasaule ir tavas iekšējās pasaules atspulgs. Tu noteikti zini cilvēkus, kuru dzīve ir stresa un haosa pilna. Un, vai tad tas nenotiek tāpēc, ka viņi arī iekšēji tādi paši ir? Mums patīk domāt, ka mainīgi apstākļi maina mūs. Patiesībā, tas darbojas pretēji – vispirms ir jāmaina sevi.

Ja tu neiegūsti vēlamo, tātad kaut kas labāks vēl ir ceļā. Es zinu, dažkārt tam ir grūti noticēt. Bet tā ir patiesība! Parasti, kad tu atskaties uz savu dzīvi, tu saproti, ka labās lietas notika pēc tam, kad kaut kas neizdevās. Vienkārši tici, ka viss notiek tieši tā, kā tam ir jānotiek.

Novērtē tagadni. Tā vairs neatkārtosies. Katrā dzīves brīdī ir kaut kas vērtīgs, tāpēc neļauj tam vienkārši pazust. Drīzumā viss kļūs par atmiņām. Iespējams, reiz tu pat ilgosies pēc tiem brīžiem, kas tagad nemaz nešķiet laimīgi.

Atlaid vēlēšanās. Daudzi cilvēki dzīvo ar „aizslēgtu prātu”. Tas nozīmē, ka viņi ņem vērā savas vēlēšanās, un, ja kaut kas nenotiek, kā plānots, tad viņi izjūt lielu vilšanos. Tā vietā mēģini praktizēt „atvērtu domāšanu”: ja tu kaut ko vēlies, tad jebkurā gadījumā priecāsies. Arī tad, ja neiegūsi to, ko vēlies. Šādā stāvoklī tavas emocijas paliek neitrālas vai pat pozitīvas.

Apzinies savas bailes un esi pateicīga. Bailes var būt labs skolotājs. Un baiļu pārvarēšana bieži vien liek tev virzīties tuvāk uzvarai. Baiļu pārvarēšanai ir nepieciešams ilgs treniņš. Bailes ir tikai ilūzija.

Ļauj sev priecāties. Tici vai nē, bet ir ļoti daudz cilvēku, kuri neļauj sev priecāties. Viņi pat nezina, kā tas ir – priecāties. Daži ir tik ļoti atkarīgi no savām problēmām un iekšējā haosa, ka nesaprot, kā bez tā vispār var dzīvot. Lai arī tikai uz īsu brīdi, bet ļauj sev koncentrēties uz prieku, nevis grūtībām.

Nesalīdzini sevi ar citiem. Bet, ja tomēr salīdzini, tad tikai ar tiem, kam ir sliktāk. Viņam nav darba? Esi pateicīga par to, ka tev tāds ir. Daudziem cilvēkiem pat nav, kur dzīvot, ko ēst… Tu neizskaties pēc Dženiferas Anistones? Daudz sieviešu neizskatās! Toties tevī noteikti ir kas tāds, kas nav citās sievietēs. Koncentrējies uz to.

Tu neesi upuris. Tu esi tikai pašas domu, vārdu un rīcību upuris. Neviens un neko nedara speciāli tev vai pret tevi. Tu pati veido personīgo pieredzi. Uzņemies atbildību un apzinies, ka tu vari tikt pāri grūtībām. Vienkārši ir jāsāk ar domu un rīcību mainīšanu. Kļūsti par uzvarētāju!

Viss mainīsies. Kad mēs iesprūstam sliktā situācijām, mums šķiet, ka izejas nav. Šķiet, ka nekad vairs nemainīsies. Zini ko? Pārmaiņas būs! Nekas nav mūžīgs (izņemot nāvi). Tā kā, tiec vaļā no ieraduma domāt, ka sliktais tāds būs vienmēr. Nebūs. Taču tev būs arī kaut kas jādara, lai situācija mainītos. Tā nevar pati no sevis „izgaist”.

 

Avots: Womanhi.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.