1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kā panākt to, ka vīrietis ieklausās tajā, ko saki

 

Komunikācijā klausīšanās ieņem svarīgu lomu. Lai patiesi varētu saprast, kas otram sakāms, ir jāieklausās. Bieži vien ar to cilvēkiem ir problēmas. Kā panākt to, ka vīrietis tevī ieklausās?

Piekrīti vai nepiekrīti ar cieņu

Tā kā tu un tavs partneris esat divi cilvēki un divas personības, tad ir tikai loģiski, ka ik pa laikam jums domas un viedokļi atšķirsies. Jums var būt līdzīga gaume mūzikā, seksā vai ēdienā, bet, kad lieta nonāk līdz atšķirībām, tas var sagādāt ne mazumu galvassāpju. Galvenais, kas tev ir jāsaprot – nevajag pieņemt, ka tikai tavs viedoklis un gaume ir pareizā. Abu cilvēku domas ir vienlīdz svarīgas, un tu nedrīksti partnerim to pārmest.

Ieklausies pati

Kad tu sarunājies ar partneri, vai tu sarunā dominē? Vai tu esi tā, kas nepārtraukti runā un pārtrauc partneri, kad viņam ir kaut kas sakāms? Vai tu runā, kad tev būtu jāklausās? Ja tas izklausās pēc tevis, tad, kā tu vari sagaidīt, lai kāds klausās tevī, ja tu neklausies otrā cilvēkā? Kad tu iemācīsies klausīties, tu pamanīsi, ka arī partneris rīkojas līdzīgi.

Pasaki, kas ir sakāms, un apklusti

Viena un tā paša sakāmā malšana uz riņķi var ātri apnikt. Vai tev neapniktu klausīties, kā otrs cilvēks runā pats ar sevi? Tas ir tieši tas, kā pārtneris jūtas. Tāpēc arī nespēj īsti tevī klausīties. Runā konkrēti un dod partnerim laiku apdomāt to, ko tu pateici.

Izmanto pieklājīgus vārdus

Pieklājības frāzes noteikti pievērsīs uzmanību. Tā vietā, lai teiktu „”tūlīt/tagad”, saki „lūdzu”. Neizrīko, neliec partnerim dusmoties. Citādi viņš pavisam noteikti tevi savā prātā „izslēgs”.

Nevaino

Ja tu sāc cilvēkam kaut ko pārmest vai vainot kādā situācijā, viņam ieslēdzas aizsargreakcija, kuru tu nevēlies izraisīt. Pastāsti, kā tu patiesi jūties, bet neizmanto tādas frāzes, kā „Tas viss tāpēc, ka tu…”, „Tu izdarīji…”, „Tā ir tava vaina…”. Ja tu runāsi mierīgi un koncentrēti, partneris ieklausīsies. Ja tu kliegsi, nekas neizdosies.

 

Avots: Powerofpositivity.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.