1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

10 izplatītas kļūdas seksā, par kurām tu pat nenojaut

 

9

Lai arī kā mums gribētos to apstrīdēt, tomēr attiecībās intīmajām attiecībām ir ļoti svarīga loma. Bieži notiek tā, ka pateicoties siltumam attiecībās, pāris izjūt abpusēju harmoniju, cieņu, uzticību un mīlestību. Mūsdienās masu informācijas līdzekļi ir gatava sniegt informāciju par jebkuriem, pat “visasākajiem” īntīmajiem jautājumiem. Tomēr seksuālā revolūcija ir beigusies, bet nesaprašanās starp partneriem ir palikusi. Piedāvājam tev iepazīties ar šiem 10 punktiem, kas droši vien atklās tev kaut ko jaunu!

  1. Neatver prezervatīva iepakojumu ar zobiem!

Kad tu ar zobiem atver kontracepcijas līdzekļa iepakojumu, tu riskē to saplēst. Tas var izraisīt ne tikai nevēlamu grūtniecību, bet arī kļūt par venērisku saslimšanu iemeslu.

  1. Pirms lubrikanta lietošanas rūpīgi izlasi sastāvu

Lubrikants vai eļļa uz naftas bāzes (piemēram, masāžas losjoni vai minerāleļļa) var kļūt par prezervatīva bojāšanas iemeslu, un tas palielina risku to pārplēst. Labāk izvēlēties lubrikantu uz lateksa vai ūdens bāzes.

  1. Neatsakies izmantot lubrikantu arī iekšpusē

Ja jūs ar partneri esat pieraduši iesmērēt prezervatīvu no ārpuses, pamēģiniet izmantot nelielu lubrikanta daudzumu izmantot iekšpusē. Tas ne tikai novērsīs produkta bojāšanu, bet arī sniegs jaunas, patīkamas sajūtas.

  1. Neizmanto divus prezervatīvus vienlaicīgi

Daudzi parasti nodomā, ka dubultais prezervatīvs ir drošāks. Tomēr viss patiesībā ir tieši otrāddi. Dubultais prezervatīvs vājina aizsardzību, jo paaugstināta berze palielina produkta bojāšanās risku.

  1. Nevajag tikai un vienīgi paļauties uz kontracepcijas tabletēm

Pretapaugļošanāss tablešu efektivitāte ir tikai 91–99 %, un, ja meitene tās lieto neregulāri, tad rādītāji ir vēl daudz zemāki. Meklē ideālu aizsardzību? Tabletes + prezervatīvs!

  1. Nepārcenties ar ēdienkarti, kas paaugstina potenci

Jau sen ir pierādīts, ka ēdiens ļoti pamatīgi ietekmē gan sieviešu, gan vīriešu libido. Tādi produkti kā valrieksti, vīģes, ingvers, brokoļi, jūras veltes un kazene ne tikai palielina gūstamo baudu, bet arī paaugstina seksuālo izturību. Sekss kļuvis ne tik spilgts? Laiks pārskatīt savu ēdienkarti!

  1. Nevajag atteikties no seksa pēc treniņiem

Daudzi cilvēki kļūdaini domā, ka treniņi nogurdina un atņem spēkus. Tieši otrādi, tie palielini asins pieplūdi dzimumorgāniem; un tas ir ideāli labam seksam.

  1. Nevajag paļauties uz “varbūt”

Var aizmirst iedzert tableti, var saplīst prezervatīvs, bet, ja jūs ar partneri neesat gatavi ieņemt bērnu, tad labāk ir pie rokas turēt rezerves plānu.

  1. Neatsakies no priekšspēles

Ir pierādīts, ka priekšspēles paaugstina dopamīna (prieka un baudas hormons) līmeni, mazina trauksmes sajūtu, veicina dabīgās smēres izstrādi un, kas arī nav mazsvarīgi, paagustina abu pušu pieredzi. Pat, ja tā ir tava miljonā reize ar vienu un to pašu partneri – neignorē priekšspēli. Gūtās sajūtas patīkami pārsteigs jūs abus.

  1. Neatsakies no intīmās dzīves

Ir pierādīts, ka regulāra dzimumdzīve palīdz uzlabot miegla ciklu, samazināt asinsspiedienu, sadedzināt kalorijas, mazināt stresu, uzveikt depresiju un pat palielināt dzīves ilgumu.

Autors: Dieviete.lv

 
 

3 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.