7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kā apturēt māsu un brāļu plūkšanos pašā strīda karstumā vai pirms tā!

 

Gan tie, kam ģimenē aug bērni, gan tie, kam ir māsas un brāļi, zina, ka sadzīvē bez strīdiem neiztikt. Reizēm pat bijuši kautiņi. Ja ģimenē aug vairāki bērni, tad strīdi par lielām lietām un maziem sīkumiem ir teju neizbēgami. Tomēr tas nenozīmē, ka vecākiem (vai jebkuram, kas strīda brīdī atrodas tuvumā), nevajadzētu iejaukties!

Galu galā māsu un brāļu attiecības ir lielisks treniņš, lai saprastu, ko nozīmē draudzība un attiecības  visās tās izpausmēs. Arī negatīvajās.

Nenoliedzami, daudzi vecāki ir atraduši veidu, kā izšķirt bērnus brīdī, kad nolemts pastrīdēties. Kādi mazos ignorēs, kādi nosēdinās katru savā istabas stūrī.. Ak, jā, vēl ir dzirdēts par “Salabšanas kreklu”. Divi bērni uzvelk vienu lielu T-kreklu, kuru drīkst novilkt tikai tad, kad abi ir izlīguši.

Lūk, daži padomi, kā apslāpēt strīda liesmas jau pašā sākumā, vai pat novērst sastrīdēšanos:

Iemāciet rast kompromisu un to, kā just līdzi citam cilvēkam, un kā atvainoties!

Atrodiet kaut ko pozitīvu par katru no bērniem, kad redzat – tūlīt sāksies strīds!! Tad uzslavējiet par to! Tas palīdzēs bērniem saskatīt labās lietas viņu attiecībās!

Spēlējiet spēles, kas māca strādāt komandā!

Radiet dalīšanās sistēmu, kas ciena visus iesaistītos, lai izvairītos no strīdiem!

Esiet tuvumā, bet nejaucieties pa vidu! Atbalstiet viņus kā novērotājs! Ja viens nevēlas spēlēties ar otru tieši tajā brīdī, iemāciet to laipni paskaidrot otram!

 

Augstāk minētie nebūt nav vienīgie padomi, kas varētu līdzēt strīda izšķiršanā vai novēršanā, tomēr cerams, ka kāda laba ideja tiks gūta un pielietota ikdienā! Lai izdodas!

 

Raksts sagatavots, izmantojot ārzemju avotus. Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.