8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Pareizi izvēlēti vārdi sarunā ar bērnu manāmi atvieglos tavu ikdienu!

 

Vai tev bieži prātā iešaujas doma par to, ka bērns tevī vispār neklausās? Kāpēc dažas tevis izteiktās frāzes viņš uztver asāk? Varbūt ar bērnu ir jāsarunājas citādāk/ pareizāk? Gluži, kā rotaļās? Padomā par to…

Tā vietā, lai dusmīgi teiktu: “Ejam ātrāk, cik var uz tevi gaidīt!”, dot komandu: “Uz startu, uzmanību… gatavību… aiziet! Skrienam!”

Tā vietā, lai draudētu: “Ēd, citādi nedabūsi desertu!”, iepriecini: “Pēc tam, kad pazudīs tā mazmazītiņā kotletīte, pie tevis atlidos kaut kas ļoti garšīgs.”

Tā vietā, lai rupji teiktu: “Savāc aiz sevis!”, saki: ‘’Iedomājies, ja tu būtu brīnumdaris un varētu uz galda uzburt kārtību…”

Tā vietā, lai dusmīgi teiktu :”Netraucē!”, pasaki: “Ej, paspēlējies nedaudz. Bet, kad es atbrīvošos, mēs sarīkosim nelielus svētkus.”

Tā vietā, lai neapmierināti teiktu:” Neniķojies, krekliņš ar pirātiem ir mazgāšanā, uzvelc citu.”, nomierini ar: “Skaties, re, kur tava pirātu krekliņa radinieks. Uzvilksim to?”

Tā vietā, lai retoriski teiktu:” Vai tu beidzot iesi gulēt!?”, painteresējies: “Gribi, parādīšu tev viltīgu veidu, kā apsegties?”

Tā vietā, lai bezspēcīgi teiktu: ”Lai es nedzirdētu nekādus “negribu”!“, negaidīti saki:”Ak, skaties – niķis atskrējis! Ķer ciet, ķer, lai tas nesabojā mums garastāvokli!”

Tā vietā, lai čīkstētu: ”Cik vēl reižu man tev būs jāatkārto?”, noslēpumaini saki:” Viens, divi, trīs, nododu tālāk slepenu informāciju…. Atkārtojiet, kā dzirdējāt.”

Tā vietā, lai valdonīgi prasītu:” Rokas nomazgāji?”, iesaki: “ Saderam, ka ūdens no tavām rokām tecēs melns?”

 

Izmēģini, un tu manīsi, kā bērns ikdienu uztvers vienkāršāk!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 2118
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 2119