Augstākā līmeņa uzkodas: 2 varianti, kā pagatavot sāļās tortes

Ir daudz un dažādas uzkožu receptes, kuru pagatavošana aizņem vien pāris minūtes. Viens, divi – un gatavs, un ir ko uzkost. Tas ir kā glābiņš, kad nav laika pērties pa virtuvi, jo mājā taču ir tik daudz ko darīt!

Bet šodien speciāli mūsu neslinkajām saimniecēm esam sagatavojuši pāris augstākā līmeņa uzkodu receptes. Pamēģini pagatavot veselas tortes, bet nevis saldas, bet gan sāļas un asas – sastāvdaļu izvēle ir tavā ziņā!

Pankūku torte

0

Sastāvdaļas

  • 20 gatavas pankūkas
  • 1 kūpināta siļķe
  • 2 olas
  • 4 sīpoli
  • 1 ēdamkarote olīveļļa
  • 1 ēdamkarote majonēze
  • 2 ēdamkarotes augu eļļa
  • 1,5 ēdamkarotes cukurs
  • Svaigi zaļumi pēc gaumes (dilles, pētersīļi, sīpolloki)

Pagatavošana

  1. Tu droši vien māki cept pankūkas, tā kā ķeramies pie pildījumiem, jo tie ir veseli trīs! Pirmajam ar nazi vai blenderī sasmalcini kūpinātas siļķes fileju. Pievieno sīki sagrieztu olu un sīpollokus. Samaisi un ņem vērā, ka pildījumam nedaudz jāpastāv ledusskapī.
  2. Pa to laiku vari uztaisīt otro pildījumu. Sasmalcini pētersīli, dilles un olīveļļai istabas temperatūrā. Turpat pievieno majonēzi un nedaudz sāls. Šo pildījumu nevajag turēt ledusskapī.
  3. Trešais pildījums ir diezgan neparasts! Uz uzsildītas pannas uzlej augu eļļu un pievieno cukuru. Kad cukurs ir pilnībā izkusis pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus, apcep to, pastāvīgi apmaisot.
  4. Kā tur iet tavam pirmajam pildījumam, ātri ņem ārā no ledusskapja! Paņem lielu, plakanu šķīvi un uzliec uz tā gatavo pankūku. Pa virsu uzsmērē pirmo pildījumu, virsū uzliec otru pankūku, otro pildījumu… un tā turpina, līdz kamēr beidzas pankūkas.  
  5. Kūkas virspusi izrotā ar apceptajiem sīpolu gredzeniem. Pankūku tortei ledusskapī jāpastāv vismaz stunda, lai viss kārtīgi ievilktos.

Kabaču torte ar biezpienu

00

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg kabači
  • 200 g milti
  • 2 olas
  • 1/3 tējkarotes cepamais pulveris
  • 200 g biezpiens
  • 3 ēdamkarotes jogurts
  • 1 saldā paprika
  • 100 g šķiņķis
  • augu eļļa
  • nedaudz rīvētais siers
  • dilles, zaļumi, sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sarīvētajiem kabačiem pievieno olu, sāli, piparus, miltus un cepamo pulveri. Izveidojusies kabaču mīkla, tāpēc sildi pannu un cep pankūkas.
  2. Pildījumam pie biezpiena pievieno jogurtu. Samaisi, pievieno izspiestu ķiploku un sasmalcinātos zaļumus.
  3. No sēkliņām attīrīto papriku un šķiņķi sagriez kubiciņos.
  4. Visinteresantākais – tortes veidošana! Kabaču pankūkas apsmērē ar biezpiena pildījumu, bet pa virsu pievieno no sākuma šķiņķi, pēc tam papriku. Torti no visām pusēm un arī virspusē apsmērē ar biezpiena pildījumu un izrotā ar rīvētu sieru.
avots: takprosto.cc
Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account