Powidl_Apples_Jar_412015

Būs nepieciešams:

1 kg nomizotu kabaču
200 g žāvētu aprikožu
½ citrona (sula un miza)
750 g – 1 kg cukura

Tātad, kabačus, žāvētas aprikozes, iepriekš nomazgājot un izmērcējot ūdenī, samalt gaļas mašīnā, pievienot sarīvētu citrona mizu un sulu (var citronu nomizot, iztīrīt no kauliņiem, baltā slāņa un arī izlaist caur gaļas mašīnu).
Samaisīt, pievienot cukuru, vārīt 30-50 minūtes uz mazās uguns, periodiski noņemot putas.
Saliet nosterilizētās, uzsildītās burkās, aizvākot, apgriezt otrādi un atstāt šādā stāvoklī uz 15 minūtēm.
Sanāca divas 0,5 l burciņas un viena aromātiska džema vāzīte.

Lai labi garšo!

Atstāt komentāru

2 Komentāri ieslēgt "Baudi kabaču (vai ķirbju) džemu ar citronu un žāvētām aprikozēm"

avatar
Kārtot pēc:   jaunākie | vecākie | visvairāk balsoja
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?