Foto: Aija Geida/ Praktiski.la.lv

Sastāvdaļas

  • 250 g brūkleņu
    • 270 g kviešu miltu
    • 120 g cukura
    • 125 ml piena
    • 100 ml augu eļļas
    • 2 olas
    • ½ tējkarotes sāls
    • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera

Drumstalām

  • 50 g kviešu miltu
    • 50 g sviesta
    • 50 g cukura

Pagatavošana.

Bļodā iesijā kviešu miltus un sajauc kopā ar sāli, cepamo pulveri un cukuru. Citā bļodā ar dakšiņu sakuļ olas un eļļu, pievieno pienu. Pielej miltu maisījumam un samaisa. Iecilā brūklenes. Masu lej kēksu silikona trauciņos. Pagatavo drumstalas, aukstā sviestā ieberžot cukuru un kviešu miltus. Drumstalas uzkaisa kēksiņiem un cep iepriekš līdz +190 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu (gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu, vai mīkla nelīp klāt). Izņem no cepeškrāsns, ļauj kēksiņiem atdzist formiņās un tikai tad izņem.

 

Avots: Praktiski.la.lv

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

or

Log in with your credentials

Forgot your details?

X