• 1 bundža turku zirņi
  • 1/2 burciņa Trikata Sniega bumbas ar burkāniem
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 mazs citrons
  • sāls un pipari
  • olīveļļa
  • dažādi dārzeņi: burkāni, kabacis, sarkanais sīpols, ziedkāposts, ķiršu tomāti
  • timiānsFoto (8)
  1. Uzkarsē cepeškrāsni 200 C grādus karstu.
  2. Blenderī liec turku zirņus, iespied citrona sulu, pievieno ķiploka daiviņu, sāli, piparus pēc garšas, pievieno arī Sniega bumbas ar burkāniem, kā arī nedaudz eļļu no Sniega bumbām. Visu blenderē, līdz masa kļūst vienmērīga. Liec trauciņā.
  3. Sagriez lielos gabalos visus dārzeņus, apslaki ar eļļu, pievieno sāli, piparus un kārto uz cepamās pannas. Liec cepties cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.
  4. Kad dārzeņi gatavi, pasniedz ar krēmīgo burkānu-siera humusu.

Padoms: siltā laikā dārzeņus var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.

Recepšu un fotogrāfiju autores: Justīne un Monika, Divi10.com

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

or

Log in with your credentials

Forgot your details?

X