Foto: Anda Krauze/ Praktiski.la.lv

Recepti piedāvā kafejnīcas “Gardā pupa” īpašnieks un šefpavārs IMANTS DZELME.

Sastāvdaļas – burkāni, valrieksti, citrons, brūnais cukurs, sojas milti, olīveļļa, vaniļa, šokolādes skaidiņas, skābais krējums.

Pagatavošana.

Sarīvē burkānus (apm. 200 g), sasmalcina valriekstus.
Burkāniem pievieno garšvielas, sojas miltus, kas samīcīti olīveļļā, un riekstus. Samaisa viendabīgā masā.
Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Ielej mīklu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Cep ~ 40 minūtes.
Kūku pārlej ar skābo krējumu (piešķir pikantumu), kam pierīvēta citrona miziņa un pievienots cukurs.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst, tad dekorē ar šokolādes skaidiņām.

 

Avots: Praktiski.la.lv

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?