Cepti kartupeļi lieliskā siera mērcē

IMG_0507

Sastāvdaļas:
Vidēji kartupeļi 10 gb.
Vistas buljons 200 ml.
Sīpoli(vidēji) ½ gb.
Sviests 3 ēdamk.
Piens 350 ml.
Milti 3 ēdamk.
Malti melnie pipari 1 tējk.
Čedaras siers 300 g

Lasi vēl:
Kartupeļu ”gliemežvāciņi”
Kartupeļu sautējums podiņā ar vistas gaļu
Maigie tefteļi ar kartupeļiem

Pagatavošana:
Šī ēdiena rozīnīte – vienkāršība, jo kas gan īpašs ceptos kartupeļos ar sieru? Tieši tāpēc, mums patīk tādi ēdieni, kuriem nav nepieciešams skriet uz veikalu un pārdzīvot par rezultātu. Mēs noteikti zinām, ka viss izdosies un būs ļoti garšīgi! Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Nomizojiet kartupeļus un sagrieziet viņus aplīšos.
Pannā izkausējiet sviestu un sautējiet tajā sīpolus 3 – 5 minūtes, tad pievienojiet miltus un samaisiet. Gatavojiet 1 minūti, apmaisot, lai milti pilnībā uzsūktu sviestu.
Pievienojiet vistas buljonu un gatavojiet, maisot, apmēram 2 minūtes, kamēr sabiezē.
Lēnām pielejiet pienu un pielieciet piparus, ļaujiet maisījumam kārtīgi sakarst, bet neļaujiet uzvārīties.
Tad pielieciet divas trešdaļas sarīvēta siera un noņemiet pannu no uguns. Maisiet, kamēr izkūst siers.
Ietaukojiet cepešpannu un izklājiet kārtu ar kartupeļiem, aplejiet ar siera mērci. Tad turpiniet likt kārtas, līdz beidzas sastāvdaļas. Aplejiet pēdējo kartupeļu kārtu ar mērci un apkaisiet ar pāri palikušo sieru. Apklājiet cepešpannu ar foliju un cepiet cepeškrāsnī 45 minūtes, tad noņemiet foliju un cepiet vēl 30 – 40 minūtes.
Izņemiet no krāsns un ļaujiet atdzist 5 minūtes.

Komentē
loading...
2 komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account