000

voloski.ru

Upenes ir mūsu veselība, labs garastāvoklis, spēks un enerģija. Viens no to pārstrādes veidiem ir samīcīšana ar cukuru. Upenes satur daudz vitamīnu, stiprina imunitāti. Tos var izmantot kā pildījumu konditorejā; no vairākām karotēm samīcītu upeņu, aplietu ar karstu vai aukstu ūdeni, var izveidot veselīgu, atsvaidzinošu, slāpes remdinošu dzērienu.

Upeņu labās īpašības nepazūd arī konservētā veidā.

Sastāvdaļas:

1 kg upeņu
1 kg cukura

Pagatavošana:

♦Nomazgājiet upenes, dodiet ūdenim notecēt, noņemiet ogas no zariem un ielieciet dziļā traukā.

♦Sasmalciniet ogas ar blendera palīdzību (samīciet ar piestas stampu vai izlaidiet ogas caur gaļas mašīnu).

♦Iegūto biezeni samaisiet ar cukuru un izšķīdiniet to, sildot masu uz uguns un pastāvīgi maisot.

♦Kad ogu biezenis uzsils līdz 80-90 grādiem, noņemiet to no uguns un salejiet upenes iepriekš sagatavotās sterilizētās burkās.

♦Aizvākojiet burkas.

♦Uzglabājiet vēsā vietā.

Atstāt komentāru

Esi pirmais, kas komentē!

avatar
wpDiscuz

Dieviete.lv,  noteikumi, [email protected] 2017

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?