000

voloski.ru

Upenes ir mūsu veselība, labs garastāvoklis, spēks un enerģija. Viens no to pārstrādes veidiem ir samīcīšana ar cukuru. Upenes satur daudz vitamīnu, stiprina imunitāti. Tos var izmantot kā pildījumu konditorejā; no vairākām karotēm samīcītu upeņu, aplietu ar karstu vai aukstu ūdeni, var izveidot veselīgu, atsvaidzinošu, slāpes remdinošu dzērienu.

Upeņu labās īpašības nepazūd arī konservētā veidā.

Sastāvdaļas:

1 kg upeņu
1 kg cukura

Pagatavošana:

♦Nomazgājiet upenes, dodiet ūdenim notecēt, noņemiet ogas no zariem un ielieciet dziļā traukā.

♦Sasmalciniet ogas ar blendera palīdzību (samīciet ar piestas stampu vai izlaidiet ogas caur gaļas mašīnu).

♦Iegūto biezeni samaisiet ar cukuru un izšķīdiniet to, sildot masu uz uguns un pastāvīgi maisot.

♦Kad ogu biezenis uzsils līdz 80-90 grādiem, noņemiet to no uguns un salejiet upenes iepriekš sagatavotās sterilizētās burkās.

♦Aizvākojiet burkas.

♦Uzglabājiet vēsā vietā.

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2017

or

Log in with your credentials

Forgot your details?

X