1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Virtuves kombains – 10 svarīgākās funkcijas

220.lv 23/08/2022 15:06
 

Izaudzētās ražas savākšana rīt pilnā sparā. Un priekšā vēl daudz darba dārzeņu un augļu pagatavošanai, konservēšanai un citādai apstrādei, lai labāk varētu tos uzglabāt. Īstais brīdis piesaistīt visus palīgus šiem darbiem. Virtuves kombainā ir apvienoti vairāki virtuves instrumenti un ierīces – ar to var rīvēt, putot, mīcīt, maisīt, griezt, smalcināt, spiest sulu, malt gaļu un gatavot kokteiļus un biezzupas. Ja Jums patīk gatavot, tad bez virtuves kombaina neiztikt. Kombaina galvenā priekšrocība  – visus darbus tas paveic krietni ātrāk, nekā Jūs darbojoties ar rokām. Atliek izvēlēties piemērotu uzgali vai asmeni, iestatīt vajadzīgo ātrums, ievietot izejvielas, un tālāko virtuves kombains samērā ātri paveiks pats. 

Kombaini savā starpā ir līdzīgi un tajā pašā laikā atšķirīgi. Katram virtuves kombainam ir pamatfunkcija, ko tas izpilda vislabāk, un papildu funkcijas, ar kurām tiks gala labi, taču ne vienmēr ļoti kvalitatīvi un jaudīgi. Ir divu veidu virtuves kombaini. Vieniem pamatfunkcija ir putošana un mīklas mīcīšana. Otriem – smalcināšana, rīvēšana un sagriešana. Katram modelim ir atšķirīgs papildfunkciju skaits un veids. Vērts izvēlēties kombainu ar funkcijām, kuras savā virtuvē lietojat visbiežāk. 

Metāla disks – rīve dārzeņu smalcināšanai

Visbiežāk izmantojama virtuves kombaina funkcija, lai sagatavotu izejmateriālus salātiem, zupām un ziemas krājumiem. Parasti rīves ir divpusējas, un to puses maina, lai varētu iegūt tievākus vai resnākus salmiņus, šķēlītes vai ripiņas. Var rīvēt gan mīkstus dārzeņus – tomātus vai gurķus, gan arī cietākus dārzeņus: burkānus, bietes, kartupeļus, kāpostus.

Asmens kubiņu griešanai

Dažiem virtuves kombainiem ir speciāls asmens kubiņu griešanai. Tas ir ļoti noderīgs papildaprīkojums dārzeņu  konservu un  salātu gatavošanai, kas tagad ir aktuāls daudzām saimniecēm, rudens augļu un dārzeņu ražas konservēšanai. 

Blendera krūze

Kokteiļu, biezzupu, augļu, svaigu vai saldētu ogu smalcināšanai. Blendera krūze ir gandrīz visos lielos kombainos, taču ne visos iespējams smalcināt ledu.

Uzgalis putošanai

Ātrāk par rokas mikseri saputos putukrējumu; ar to ērti putot biezpienu, olas, sastāvdaļas desertiem. Tiem virtuves kombainiem, kas paredzēti mīklas un  konditorejas izstrādājumu gatavošanai, bļoda būs īpaši ietilpīga. Pievērsiet uzmanību bļodas materiālam – kombainiem, ar kuriem var sagatavot lielāku apjomu produkta, bļoda būs no nerūsējošā tērauda. Tādiem kombainiem ir arī profesionāls izskats.

Uzgalis mīklas gatavošanai

Ja mīklas gatavošana ir kombaina pamatfunkcija, tas tiks gala ar ļoti dažādiem mīklu veidiem. Savukārt kā papildu funkcija tā var sevi neattaisnot, ja jāgatavo biezas konsistences mīklas.

Frī kartupeļu asmens

Speciāls disks, ar kuru sagriež kartupeļus salmiņos. Tas ir efektīvs veids, kā frī gatavošanai pārstrādāt lielu kartupeļu daudzumu. Nekādas liekas piepūles, asmens ir izcili ass. Tā kā rīve griežas ap asi, tad salmiņi sanāk mazliet ieapaļi, bet šis nelielais vizuālais defekts neietekmē frī kvalitāti.

Citrusaugļu sulu spiede

Ar virtuves kombainu labi var izspiest sulu no citrusaugļiem. Taču, universālas ierīces jauda parasti nav tik liela, lai izspiestu sulu no cietākiem augļiem un dārzeņiem. Šādam mērķim noteikti jāiegādājas atsevišķu sulas spiedi.

Uzgalis gaļas smalcināšanai

Tikai daži ražotāji piedāvā universālo virtuves kombainu ar uzgali gaļas apstrādei. Viens no iemesliem ir virtuves kombaina motora jauda, kas parasti nav tik spēcīga kā gaļas mašīnai. Ar uzgali labi sasmalcinās neliels daudzums (līdz 1 kg) mīkstas, mazākos gabaliņos sagrieztas gaļas. Ieteicams sākumā smalcināt ar mazāku ātrumu, pakāpeniski to palielināt. 

Asmens vai uzgaļi makaronu gatavošanai

Asmens makaronu mīklu sagriezīs spageti formā. Atsevišķiem virtuves kombainiem ir uzgaļi dažādu formu makaroniem.

Ledus smalcināšana

Uzmanīgi izlasiet virtuves kombaina specifikāciju. Ja tas ir paredzēts ledus smalcināšanai, tad tas tiks īpaši norādīts.

Virtuves kombainu plašs piedāvājums atrodams interneta veikalā 220.lv. Rūpīgi izvēloties virtuves kombainu, iegūsiet veiklu un prasmīgu palīgu garšīgāko maltīšu pagatavošanai.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.