Ideāls persiku pīrāgs ar kanēli un citrona sulu

xhO2be4D1-c

Sastāvdaļas:
Mīkla:

2,5 glāzes miltu
225 gr auksta sviesta
1 tējkarote sāls
1 tējkarote cukura
6-8 ēdamkarotes ledus auksta ūdens

Pildījums:

1 ola, saputot
600-700gr persiku
2 ēdamkarotes citronu sulas
½ glazes miltu
1 glāze cukura
½ tējkarote malta kanēļa
¼ tējkarote malta muskatrieksta
¼ tējkarote sāls
2 ēdamkarotes sviesta

Lasi vēl:
Ātrais pīrāgs brokastīm vai negaidītiem viesiem
Katram krūzītē savs Nutella pīrāgs
Palutini sevi ar siera-šķiņķa pīrāgu

Pagatavošana:

Sviestu mīklai ievietojiet uz 20 minūtēm saldētavā. Virtuves kombainā sajauciet miltus, sāli un cukuru. Ielieciet tur sviestu un saputojiet līdz irdenu drupaču stāvoklim. Nepārtraucot putošanu, sāciet pa 1 ēdamkarotei pievienot ūdeni. Mīklai jākļūst ķepīgai.
Pārlieciet to uz darba virsmas un samīciet ar rokām, sadaliet divas daļās un katru daļu ietiniet pārtikas plēvē. Lieciet saldētavā, minimums uz stundu (var uzglabāt 2 dienas).
Uzsildiet cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Izņemiet mīklu no saldētavas, vienu izrullējiet plānā kārtā, apaļā formā. Pārlieciet viņu pīrāgam sagatavotā formā, tas ir pamats. Sasmērējiet ar saputotu olas baltumu.
Lielā bļodā sajauciet persikus ar citronu sulu. Rūpīgi visu sajauciet ar koka karoti. Citā bļodā sajauciet miltus, cukuru, kanēli, muskatriekstu un sāli. Uzberiet persikiem šo maisījumu , samaisiet un lieciet virsū pīrāga pamatam. Virsū uzlieciet dažus sviesta gabaliņus.
Izrullējiet otro mīklas daļu, apsedziet pildījumu, aizlokiet malas.To dariet, aizlokot maliņu un piespiežot ar olas baltumā samērcētu dakšu pamatni savienojot ar “vāciņu”. Virsu sasmērējiet ar atlikušo olas baltumu, izveidojiet dažus caurumus ventilācijai. Cepiet 10 minūtes līdz 220 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī, pēc tam samaziniet temperatūru līdz 175 grādiem un cepiet vēl 30 – 35 minūtes līdz izveidojas zeltīti – brūngana garoziņa. Pirms pasniegšanas mazliet atdzesējiet. Pasniedziet siltu kopā ar saldējumu.

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account