Ierasto garšvielu neparastās īpašības

 

z

Garšvielām piemīt neparasta īpašība – tās ir ārstnieciskas. Tajās atrodas visi cilvēkam nepieciešamie vitamīni, antiseptiķi, vielas, kas uzlabo vielmaiņu un izvada dažādus kaitīgus savienojumus.

• Saaukstēšanās un augstas temperatūras gadījumā palīdz visparastākais melnais pipars.
Nepieciešami 200 ml sarkanā vīna, var kagoru. Vīnam pievienot 1 ēdamkaroti melno piparu un 10 minūtes vārīt. Izdzert pirms miega.

• Laringīts, angīna.
2 tējkarotes anīsa sēklas samalt un apliet ar 200 ml karsta ūdens. Atstāt ievilkties uz 1 stundu, nokāst. Lietot 4 reizes dienā pa 100 ml pusstundu pirms ēšanas.

• Hipertonija.
Termosā uz nakti apliet 5 lauru lapas ar 1 glāzi vāroša ūdens. Pusi no lauru lapu novārījuma izdzert 30 minūtes pirms ēšanas un pārējo daļu pirms vakariņām.

• Gāzu uzkrāšanās.
2 ēdamkarotes ar ķimenēm aplej ar glāzi vāroša ūdens, ļauj ievilkties 20 minūtes un izdzer visu uzreiz.

• Holecistīts (žultspūšļa iekaisums).
2 tējkarotes koriandra (samalta) aplej ar 50 ml spirta un nostādina vienu nedēļu. Uzlējumu lieto pa 10 pilieniem 3 reizes dienā.

• Menstruāciju kavēšanās.
2 ēdamkarotes ingvera pulvera pievieno 1 litram medus. Lieto pa 1 tējkarotei 3 reizes dienā.

• Gastrīts.
1 tējkaroti anīsa sēklas aplej ar 1 litru šņabja un nostādina 7 dienas. Lieto pa 15 pilieniem kuņģa spazmu gadījumos. Var pilināt saldinātā ūdenī.

• Bezmiegs.
Vakariņu ēdienos pievienot salviju, krustnagliņas un ingveru. Vai arī pagatavot no minētajām garšvielām novārījumus.

 

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account