1.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

5 gudri padomi, lai 2016. gadā ceļotu vēl vairāk

 

a8_0-d

Daudziem cilvēkiem lielāko izdevumu prioritāti veido mācību maksa, īre, uzturlīdzekļi, bet ceļošana kopā ar ģimeni noteikti atrodas saraksta apakšā, jo daudziem cilvēkiem tā nav primāra lieta.

Par spīti šīm prioritātēm, ikvienam no mums tomēr ir sapņi. Vai zini, ka vari piepildīt savu sapni jebkurā brīdī un aizceļot uz savu sapņu zemi?

Uzzini, kādi padomi tev jāievēro, lai sāktu ceļot vairāk.

Padari savus plānus elastīgākus

Plāni bieži vien var mainīties. Ja tu nolem doties ceļojumā kādā konkrētā laikā, tad tavai atrašanās vietai ir jābūt elastīgai, jāatbilst tavam ienākuma līmenim. Piemēram, nedodies uz Dubaju ceļojumā, bet gan uz Kajuru pili Kadunā Nigērijā, lai dotos uz šo vietu, tev nevajadzēs tērēt daudz līdzekļus.

Izveido ceļojuma kontu

Ja tev ceļošana ir sirdslieta, tad sazinies ar banku un atver ceļojuma krājkontu. Neaizmirstiet maksāt nolīgto summu kontā katru mēnesi – šo naudu tu varēsi iegūt tikai dodoties ceļojumā.

Izmanto dažādas lietojumprogrammas, lai sazinātos

Wi-fi ir pieejams jebkurā viesnīcas numuriņā. Lai nemaksātu astronomiskus mobilā telefona rēķinus, izmanto lētākus variantus, piemēram, lieto tādu lietojumprogrammu kā Skype, WhatsApp, BBM, balss čatus, lai komunicētu.

Ceļo līdzīgi kā vietējais iedzīvotājs

Ceļošana ir diezgan dārgs piedzīvojums, bet ja jūs vēlaties samazināt izmaksas, ceļo kā vietējais. Izmanto sabiedriskos transportus, vilcienus, ēd vietējās kafejnīcās un pērc ēdienu vietējā tirgū vai vietējā veikalā. Šīs lietas tev sniegs papildus sajūtas, kas padarīs ceļojumu daudz aizraujošāku.

Atceries arī apdrošināt savu braucienu un ceļo droši bez rūpēm!

Raksts tapis sadarbībā ar file22457477_mana_liels

Avots: www.log.ng.jovago.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.