Jaunie kartupeļi jūsu galdam – vienkārši, ātri, bet ļoti garšīgi!

gardie kartupeļi

Pievērsiet uzmanību, ka šie kartupeļi tiek pagatavoti speciālā, tam paredzētā, maisiņā. Maisiņus var iegādāties jebkurā lielveikalā, cepšanas piederumu nodaļās.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg nelielu, vēlams jauno kartupeļu
  • 2-3 ķiploku daiviņas
  • 3 ēdk. olīveļļas, vai kādas citas augu eļļas.
  • zaļumi (dilles, pētersīļi)
  • garšvielas kartupeļiem
  • sāls

kartupeļi

Kartupeļus notīriet un nomazgājiet. Katru sadurstiet ar zobu bakstāmu. Ja kartupeļi ir lieli, tad sagrieziet tos, bet tik un tā sadurstiet. Kartupeļus saberiet lielā traukā, lai varētu tos viegli apmaisīt ar pārējām sastāvdaļām.

Pievienojiet eļļu, sakapātus zaļumus, garšvielu kartupeļiem un sāli. Ķiplokus smalki sakapājiet, vai arī izspiediet caur ķiploku spiedi.

Visu rūpīgi samaisiet un pildiet maisiņā, maisiņu aizsieniet un, lai tas karstumā nepārsprāgtu, veiciet dažus dūrienus maisiņā.

Maisiņu ar kartupeļiem liekat uz cepešpannas un ievietojiet iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 200 grādos,

Cepiet aptuveni stundu, gatavību pārbaudot ar dakšiņu iedurot kartupelī caur visu maisiņu. Aptuveni stundu, jo kartupeļu šķirnes un lielumi mēdz būt dažādi.

Kad kartupeļi ir gatavi, slēdziet cepeškrāsni laukā, bet kartupeļus atstājiet tajā vēl uz 10 minūtēm.

Pasniedziet ar jebkāda veida gaļu, zivi, vai dārzeņiem.

Labu apetīti!

Komentē
Nav komentāru

Komentē

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Dieviete.lv,  noteikumi, info@dieviete.lv 2016

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account