7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Starptautiskajai Tūristu Gidu dienai par godu atklās mazos Vecrīgas noslēpumus!

 

Kopš 1980. gada 21. februāra visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Tūristu Gidu diena, Rīgā tā tiks atzīmēta jau 16 reizi. Šogad ekskursijas notiks 17. aprīlī – Otrajās Lieldienās. Pulcēšanās un ekskursiju sākums plkst. 13.00 pie Sv. Jāņa baznīcas Vecrīgā.

Starptautiskās Tūristu Gidu dienas pasākumi tiek organizēti visiem interesentiem, dažādai auditorijai, lai  iepazīstinātu ar  Rīgas kultūrvēsturiskajiem objektiem, izietu interesantākos maršrutus un uzzinātu par svarīgākajiem notikumiem pilsētā.

Latvijas Profesionālo Gidu asociācijas biedri 17. aprīlī vadīs ekskursijas latviešu, vācu, krievu, angļu un, iespējams, arī citās valodās. Tūrisma maršruti ietvers gan klasiskas, gan neparastas pastaigas pa Vecrīgu, arī iepazīstinot ar Jūgendstila arhitektūru, vācu Rīgu, neatklāto Vecrīgu.

Interesentiem gidi stāstīs, kā svin Lieldienas Vecrīgā, varēs vērot sievietes tēlu Vecrīgas namu rotājumos un pieminekļos, kā arī atklās dažādus vēsturiskus notikumus. Pasākuma mērķis ir veicināt izpratni par tūrisma nozīmi Latvijā, un tūristu gida lomu savas valsts vēstures un nozīmīgāko notikumu izzināšanā.

Īpašais mērķis šogad – aicināt ekskursiju dalībniekus ziedot Sv. Jāņa baznīcas ārējo ciļņu restaurācijai.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.