14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Nost ar rozā brillēm! 10 fakti par attiecībām, kurus būtu jāzina pirms laulībām

 

Senior couple hugging and kissing, vintage car, sunny nature by Jozef Polc on 500px.com

Mēs negribam būt pesimistiski, bet mīlestība vien nav pietiekami spēcīgs pamats veiksmīgai laulībai. Lai laulība patiešām būtu dzīvot spējīga, tev ir jāprot savu partneri mīlēt prātīgi un rūpīgi. Zemāk ir apkopoti 10 fakti par attiecībām, ko būtu jāzina visiem pāriem, kas plāno precēties. Noņem nost tās rozā brilles!

1.Mājasdarbu dalīšana = vairāk seksa

2015.gadā Albertas Universitātē, Kanādā, tika veikts pētījums, kurā atklājās, ka tie pāri, kas godīgi dala mājas uzkopšanas pienākumus, attiecībās jūtas laimīgāki un novērtētāki. Šiem pāriem palika vairāk laika, ko veltīt cits citam. Tas nozīmē – vairāk laika mīlestībai un seksam!

2.Medusmēneša fāze varētu būt mīts

Valda uzskats, ka uzveir pēc kāzām pārim iestājas laiks, kad viņi „lidinās septītajās debesīs”, jo beidzot ir apprecējušies, un var caurām dienām dzīvoties pa gultu. Kā ir patiesībā? Daudzi pāri pārdzīvo par to, ka kāzas, svinības un gatavošanās process ir garām. Viņi jūtas apjukuši un mēģina saprast, kas tad īsti ir mainījies. + Daudzi vienkārši atgriežas ierastajā ikdienas ritmā. Tā kā, ja tu ceri, ka pēc kāzām jūsu attiecības uzlabosies, met šīs cerības pie malas.

3.Daudzi pāri stājas laulībā pēc sešiem attiecībās pavadītiem gadiem (bet vajadzētu ātrāk).

Seši gadi ir samērā ilgs laiks, un daudzi pāri cer, ka tieši precības ir tās, kas palīdzēs viņu attiecībām uzlaboties un atgriezties vecajās sliedēs. Taču psihologi iesaka šo nozīmīgo soli spert ātrāk, kamēr attiecības vēl ir diezgan svaigas un nav ieslīgušas rutīnā.

4.Otra nicināšana ir laulību izjukšanas iemesls Nr.1.

40 gadu garumā Gotmena Institūts, ASV, ir pētījis dažādus pārus, viņu saskarsmi, lai saprastu, kas visbiežāk ir attiecību izjukšanas iemesls. Nicināšana ir iemesls Nr.1. Tad seko kritizēšana un emocionālā attālināšanās. Nākamreiz, kad vēlēsies kritizēt otra darbu, padomā, vai vēlies savas attiecības pakļaut izjukšanas riskam.

5.Mīļošanās ilgstošās attiecībās daudz ko maina.

2014.gadā Toronto Universitātē tika veikts pētījums, kas pierādīja to, ka pat pavisam neliela samīļošanās un apskāvieni spēj uzlabot seksuālo un kopējo apmierinātību ar attiecībām. It īpaši tas tika novērtos sieviešu un jauno vecāku vidū. Tā kā, ja tu jau sen neesi pirms miega samīļojusi savu partneri, dari to! Tu redzēsi, cik daudz tas spēj mainīt!

6.Strīdi par finansēm ātri vien noved pie šķiršanās.

Sarunas par naudu varbūt nav tās interesantākās un seksīgākās, bet labāk to izrunāt ātrāk nekā vēlāk. Tu taču nevēlies apprecēties, un tikai tad uzzināt, ka tavi un partnera naudas tērēšanas uzskati pamatīgi atšķiras, vai ne? Tā kā, labāk sagatavo vīna glāzi un sāc apspriest finansiālo vēsturi un nākotnes plānus jau tagad.

7.Laulības uzlabo vīrieša dzīvi.

Vai zināji, ka precēti vīrieši ir veselīgāki nekā neprecēti vai tie, kas jau ir šķīrušies? Kāpēc gan, lai dzīve nebūtu labāka, ja blakus ir gādīga un mīloša sieva?

8.Strīdēšanās ir veselīga un pat nepieciešama.

Ja attiecībās kaut kas nav kā vajag, runā par to! Tie, kas mēģina risināt problēmas, tās visbiežāk arī atrisina. Tie, kas nemaz nemēģina, tie ir nelaimīgi un beigās arī šķiras.

9.Šķiršanās var būt lipīga.

Pētījums, kas 2013.gadā bija publicēts izdevumā „Social Forces” uzrādīja to, ka ģimene un draugi spēj spēcīgi ietekmēt mūsu attiecības. Ja kāds tev tuvs draugs izšķiras, pastāv diezgan liela iespēja, ka arī tu šķirsies. Tie draugi diezgan spēcīgi ietekmē otra domāšanu un attiecību uztveri. Nepakļaujies otra spiedienam, un tikai tāpēc, ka viņu dzīvē kaut kas nav labi, nenozīmē, ka arī tavējā nav.

10.Laulības labi ietekmē sirds veselību.

Kāpēc? Tāpēc, ka laimīgi cilvēki, kas ir attiecībās, saņem lielu emocionālo atbalstu un mīlestību. Tas palīdz saglabāt veselīgu asinsspiedienu un, līdz ar to, arī kopējo sirds veselību.

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.