12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Astoņas nepatīkamas lietas, kas notiek ar tavu organismu nepietiekama miega rezultātā

 

Tired by Maryna Khomenko on 500px.com

Mūsdienās mums visapkārt ir ekrāni – televizors, dators, telefons… Un daļa to nāk līdzi mums gultā. Tas noved pie miega traucējumiem, un no tā cieš mūsu ķermenis un prāts.

Lūk, astoņas šausmīgas lietas, kas notiek ar tavu organismu, ja tu neguli tik, cik būtu vajadzīgs:

Saaukstēšanās. Ja tu nespēj saprast, kāpēc tik bieži slimo, un tev šķiet, ka tu esi īsts baciļu magnēts, tad pavisam iespējams tas ir tāpēc, ka tu nepietiekami daudz guli.

Problēmas ar vēderu. Negulēšana var novest pie zarnu iekaisumu slimībām un pastiprinātas kuņģa skābes izdalīšanās. Nepatīkami…

Aizkaitinātība un garastāvokļa svārstības. Šī ir diezgan izplatīta problēma. Un noteikti jebkurš no mums ir ar to saskāries.

Galvassāpes un migrēna. Varbūt esi pamanījusi, ka pēc negulētas nakts, galva ir kā spainis un katrs skaļākais troksnis ir kā belziens pa galvu. Jā… Ļoti nepatīkami.

Grūtības koncentrēties un mācīties. Miega trūkums organismā ir cieši sasaistīrs ar spēju (lasi: nespēju) koncentrēties, atcerēties un analizēt jaunu informāciju. Tieši tāpēc daudzi zinātnieki pasaulē cīnās ar skolu sistēmām. Stundas bērniem sākas daudz par agru, tāpēc bērni nespēj neko daudz atcerēties un uztvert. Domājams, ka arī ar pieaugušajiem ir tāpat. Mēs taču esam pelnījuši mazliet vairāk miega un vairāk produktivitātes, vai ne?

Nekādas intereses par seksu. Ja tu vēlies, lai tava seksuālā dzīve uzlabojas, vienkārši izgulies. Jau vienas dienas laikā tu pamanīsi atšķirību. Miega trūkums un traucējumi samazina libido un veido starp partneriem „seksuālo plaisu”.

Slikta redze. Tev sagādā grūtības koncetrēšanās tekstam? Jo ilgāk tu esi nomodā, jo vairāk redzes traucējumu tu gūsti  – miglošanās, teksta dubultošanās, nogurums acīs un pat halucinācijas – tās visas ir miega trūkuma sekas.

Svara pieaugums. Cilvēki, kuri nepietiekami guļ, izjūt lielāku hormonu disbalansu. Tas, savukārt, veicina apetīti, vēlmi pēc kaloriju pārbagātiem ēdieniem un nespēju sevi kontrolēt. Protams, esot nomodā, mēs sadedznām vairāk kaloriju, bet ne tik daudz, cik daudz tu uzņem caur ēdienu, kad esi pārgurusi.

 

Avots: Businessinsider.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.