9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Maģiski padomi: Kā viegli tikt vaļā no dažādiem dekoratīvās kosmētikas traipiem uz apģērba

 

Tas var gadīties ar katru no mums – pārāk ātri un neuzmanīgi velc nost krekliņu, un iegūsti uz tā skaistu tonālā krēma un lūpukrāsas nospiedumu. Bet nevajag pārlieku satraukties! Ir pāris veidi, kā šos traupus varētu diezgan viegli iznīcināt.

Tonālais krēms

Šo kosmētikas produktu uz apģērba var sastapr diezgan bieži, un tā likvidēšana ir īstākās mokas. Ja traips radies no tonālā krēma, kura sastāvā nav eļļas, to varēs viegli notīrīt ar skūšanās putu palīdzību. Uzliec tās uz traipa, nogaidi pāris minūtes, un tad noslauki. Ja nu traips vēl negrib padoties, pamēģini pievienot nedaudz alkohola.

Lūpukrāsa

Lūpukrāsu sastāvā ir eļļa, tāpēc lūpukrāsas traipus notīrīt var ar kosmētikas noņēmēju, kura sastāvā ir eļļa.

Arī šķidrās ziepes dara brīnumus. Uzspied nelielu daudzumu ziepju uz papīra dvieļa un piespied traipam. Tad salvetei uzsmidzini nedaudz ūdens un ļauj tā nostāvēties desmit minūtes. Pēc tam visu nosusini ar sausu papīra dvielīti.

Citi saka, ka lūpukrāsas traipus var notīrīt ar matu lakas palīdzību. Uzsmidzini to traipam, atstāj uz 15 minūtēm un tad ar mitru lupatiņu to viegli notīri. Pēc tam apģērba gabalu izmazgā kā parasti.

Skropstu tuša

Mēģini izmantot kosmētikas noņēmēju, kura sastāvā nav eļļas, un tīri traipu tik ilgi, līdz traips pazūd. Šim vienkāršajam trikam būtu jādarbojas arī tad, ja problēma ir ar ūdensizturīgo skropstu tušu.

Vēl viens triks ietver sevī trauku mazgājamā līdzekļa un vēsa ūdens sajaukšanu. Viegli patīri traipu ar šo šķidrumu un tīru, baltu lupatiņu.

Nagu laka

Šādos gadījumos tu vari izmantot nagu lakas noņēmēju. Tas varbūt izklausās pārāk vienkārši, bet tas darbojas. Jāuzmanās gan ir ar to, ka noņēmējs var sabojāt auduma krāsu. Tāpēc, pirms ķeries pie traipu likvidēšanas redzamās vietās, izmēģini to mazāk redzamā.

Ja viss darbojas, tad uzreiz apģērba gabalu liec mazgāties kā parasti. Nevilcinies!

 

Materiāli rakstam no “Daily Mail”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.