0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Padomi manām nākotnes meitām – šos vārdus neaizmirstiet!

 

The young mother and daughter on green grass background by Volodymyr Melnyk on 500px.com

Mūsdienu pasaulē būt sievietei ir grūti – vēl grūtāk ir izaudzināt meitu, kura būtu stipra, par sevi pārliecināta sieviete.

Stereotipi, sievietes tēls, kas tiek uzskatīts par ideālu – ja tu neatbilsti visām cilvēku uzstādītajām “normām”, tu praktiski neesi nekas. Tā tiek uzburta mūsdienu pasaule – nereāli standarti, kuriem nevar atbilst gandrīz neviens – un kāpēc gan lai to vispār vajadzētu?

Domājot par nākotni, ir vērts saprast, ko tu vēlētos iemācīt savām nākotnes vai jau esošajām meitām – viņām ir jādod iedvesma, jāpalīdz, jāizskaidro, cik ļoti nav vērts klausīties nereālajos standarots un cik ļoti vērts ir ieklausīties savā sirdsbalsī un kļūt par tādu cilvēku, kurš liek justies pilnvērtīgai un laimīgai.

Nebaidies parādīt savas jūtas. Tas ir retums – lielākā daļa cilvēku slēpjas zem neīstas “pilnības”. Esi īsta, jo tas ir tas patiesais skaistums.

Ja tev nepatīk kaut kas, kas citiem patīk, nejūties atstumta. Populārās kultūras sastāvdaļas nedefinē to, kāds cilvēks tu esi – šo atceries vienmēr.

Mācies cītīgi un tik ilgi, cik vēlies. Kaut vai 3 maģistra grādi, ja tev tas patīk!

Neļauj nevienam citam noteikt, ko tu mīli. Ja tu neej pa “normālo” dzīves taku, ko ir noteikusi sabiedrība, nebaidies turpināt savu ceļu.

Nebaidies būt impulsīva. Cilvēki kļūdās, ikviens ir izdarījis ko tādu, kas ir licis vilties, tomēr šīs dzīves pieredzes nav maināmas pret neko. Tas nenozīmē, ka tev ir jābūt pārdrošai, vienkārši seko savai sirdij. Tā ir gudrāka, nekā tu domā.

Ja esi bēdīga – atļaujies tāda būt, izēd visu saldējuma kasti un klausies skumīgas dziesmas. Ja esi laimīga, dodies nevajadzīgi iztērēt naudu, sabučo visus savus draugus, sagādā viņiem kādu nieciņu. Ir labi izjust tieši to, ko tu jūti. Tas nav nepareizi vai egoistiski.

Nekavējies pie savām kļūdām. Tas varētu būt grūti, bet pacenties ievilkt dziļu elpu un “nokratīt” no sevis visu negatīvo, neskatoties uz to, cik apkaunojoša ir bijusi situācija. Tu tiksi tam pāri tāpat kā visi citi.

Neļauj naudai kļūt par savu pasauli. Tā iznīcinās tevi un tavas attiecības.

Neesi neapdomīga pret citu jūtām. Katrs cīnās ar savu dzīvi citādākā veidā – vienkārši esi jauka. Tas ir tieši tik vienkārši. Arī pastāvi par sevi, ja kāds pret tevi izturas slikti.

Iemācies izdzīvot mirkli. Tavs iPhone vēl aizvien būs pie tevis pēc filmas, koncerta, teātra, vakara, kas pavadīts kopā ar ģimeni vai draugiem, tomēr mirklis pagaisīs. Neļauj tam notikt!

 

Avots: houghtcatalog.com

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.