1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Neatkarības dienas velobrauciena ietvaros apbalvos Latvijas radošākās ģimenes

 

Par godu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 27. gadadienai jau nākamceturtdien, 4. maijā,  Jūrmalā norisināsies vērienīgais Neatkarības dienas velobrauciens.Līdzās individuālajiem riteņbraucējiem vairākas paaudzes vienojošajās sacensībās piedalīsies arī Latvijas aktīvākās ģimenes, lai no sirds izbaudītu kopā būšanas prieku un aizvadītu svētkus uz patriotiskas un pozitīvas nots. Košākās un izdomas bagātākāskomandas jau ierasti saņems arī dažādas pārsteiguma balvas no pasākuma organizatoriem un atbalstītājiem.

Neatkarības dienas velobrauciens ik gadu pulcē aizvien kuplākudalībnieku skaitu dažādās vecuma un kvalifikācijas grupās, kļūstot par vienu no sezonas gaidītākajām velo sacensībām, kurās savus spēkus var apliecināt ikviens šī sporta veida entuziasts. Arī šoreiz velobrauciena dalībnieki tiek aicinātistartēt kādā no četrām aizraujošām šosejas distancēm, kas vedīs cauri Jūrmalas pilsētai. Profesionāliem velosportistiem aktuāla būs izaicinājumiem bagātā Sporta distance 126km garumā; Maxima Tautas distance (37km) dalībniekiem ļaus startēt kā individuāli, tā arī komandas sastāvā, plaši iecienītajā Ģimeņu distancē(9km) ar krāšņu parādes braucienu savu vienotību un cīņas sparu demonstrēs lieli un mazi riteņbraucēji, savukārt Bērnu distance(0,5-1km) patiks arī pašiem jaunākajiem sacensību dalībniekiem. Bez tam kā īpašais šis sezonas jaunums bērniem tiks piedāvāta arī vēl nebijusi distance, ko mērot uz līdzsvara velosipēda.

Pasākuma organizatori mudina dalībniekus būt radošiem un īpaši piedomāt pie savas komandas vizuālā tēla, jo, sekojot tradīcijām, spilgtākās un saskanīgākās Ģimeņu distances komandas iegūs vērtīgas balvas kādā no sekojošām nominācijām:

 

  • Saskanīgākā ģimene,
  • Spilgtākais braucējs,
  • Oriģinālākā ķivere,
  • Kuplākā ģimene,
  • Ekipētākais braucējs,
  • Senatnīgākais stūrētājs,
  • Romantiskākais pārītis,
  • Stilīgākais divritenis,
  • Tautiskākā ģimene,
  • Patriotiskākais stūrētājs.

 

Paralēli velo sacensībām pasākuma norises vietā pie Dzintaru koncertzālesapmeklētājus visas dienas garumā sagaida arī dažādas vilinošas izklaides aktivitātes – piepūšamās atrakcijas un spēles bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi, kā arī degustācijas. Tāpat, rūpējoties par sacensību dalībnieku labsajūtu, vairākos trases punktos tiks nodrošināts slāpes remdējošais dabīgais minerālūdens VENDEN, savukārt braucamrīku tehnisko stāvokli rūpīgi uzraudzīs FANS velosipēdu serviss.

Reģistrācija Neatkarības dienas velobraucienam mājas lapā www.maratoni.lv turpināsies līdz 30. aprīlim.Reģistrējoties iepriekš, dalības maksa Sporta distancē ir 20 EUR, Tautas distancē tā ir 9 EUR, savukārt Ģimeņu distancē – 5 EUR. Bērnu distancē jaunākajiem sacensību dalībniekiem vecumā līdz 12 gadiem dalība ir bez maksas. Sacensību dienā reģistrācijas maksa visās distancēs pieaugs.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.