12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Vīrieša pārdomas: Es iemācījos dzīvot ar sievieti…

 

Adorable couple on a sunny day by Anna Efetova on 500px.com

Es iemācījos dzīvot ar sievieti. Tas nav tā, kā raksta romānos. Piemēram, es nezināju, ka gari mati sievietei ir ne tikai reti sastopams skaistums un sievišķības pazīme, bet arī uzmanība no manas puses. Jo, kad viņa guļ man blakus, man ir obligāti jāatceras par to, ka vispirms ir jānovāc viņas mati no spilvena, un tikai tad es varu gulties tuvāk. Ar laiku tas kļūst par ieradumu.

Es nezināju, ka, ja viņai ir slikts garastāvoklis, man viņa ir obligāti jāapskauj, jānoskaidro, kas noticis, un tad jānomierina. Man ar to ir pavisam citādi. Kad man ir slikti, man nepatīk, kad man par to jautā un „lien dvēselē”. Šādos brīžos es gribu būt viens.

Es nezināju, ka, ja viņa man nekad neprasa palīdzību, tad vienmēr gaida, kad es pats to piedāvāšu. „Neaiztiec, es pats izdarīšu!”. „Ai, es pati arī varu…”. Nē, nevar! Precīzāk – viņa gaida, kad es uzstāšu, ka izdarīšu. Viņai ir svarīgi justies kā sievietei, bet zirgs varu būt arī esi. Starp citu!

Ja viņai neļauj celt neko smagāku par rožu pušķi, tad drīzumā var arī pamanīt, ka slikts garastāvoklis viņai ir retāk, bet smaids sejā – gandrīz katru dienu.

Es nezināju arī to, ka sieviete nav tikai mīļākā, ar kuru dalīt gultu, vannasistabu un virtuvi. Viņa ir arī draugs, kuru ir jāuzklausa. Jādzird, kad klausās. Arī tad, ja viņa ne par ko sakarīgu nerunā.

Sieviete nav mīkla, nē. Uz katru jautājumu es varu saņemt atbildi, ja vien pietiekami uzmanīgi klausīšos. Viņa vienmēr pasaka, ko vēlas. Vienmēr! Dīvaini, kad vīrieši saka, ka nezina, ko vēlas sieviete. Drīzāk ir tā, ka viņi nevēlas to zināt.

Es nezināju, ka attiecības nav tikai „es”, bet ir arī „es” kvadrātā. Katram ir jāsper kāds solis, līdz abi satiekas ar lūpām. Ja tu stāvi uz vietas, bet otrs visu laiku nāk pretī, visticamāk, pēc kāda laika tu paliksi tam cilvēkam aiz muguras.

Darīt „pretī” un „abpusēji” – tas ir dzert indi abiem kopā no vienas glāzes. Pat tad, kad otrs zina par to, cik ļoti tā inde var iznīcināt. No kausa ir jālej ārā to, kas nogalina, un tā vietā jālej to, kas tikai apdullina. Priekš kam sliktam darīt sliktu? Vai tāpēc tu esi labāks? Labāk dari labu, un tu redzēsi, kā viss mainās.

Es nezināju, ka jūtas neatrodas vēdera apakšējā daļā, bet pirkstu galiņos, ar kuriem tu viņai pieskaries. Tēlaini sakot – ja arfa skan, tas nozīmē, ka tas ir tavs instruments. Pirkstus nevar ieprogrammēt. Tevī talants vai nu ir, vai nu nav… Ja viņa ir laimīga, tātad tev ir talants…

 

Avots: Soulpost.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.