1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Jūti, ka tevī ir apslēpts ģēnijs? Šīs desmit pazīmes tev atklās, vai tā patiesi ir

 

Student against a big blackboard with mathematical symbols by Jozef Polc on 500px.com

Mums patīk domāt, ka esam unikālas un pat ģeniālas būtnes, bet patiesība bieži vien ir tālu no tā. Taču, ja nu tev piemīt īpaši un pat „dīvaini” paradumi, kurus citos cilvēkos neesi manījusi, tad pastāv iespēja, ka tev patiesi piemīt augstākas intelektuālās spējas.

Sarunas pašai ar sevi.Pēc speciālistu domām, tas ne vienmēr norāda uz vājprātību. Bieži vien intelektuāli cilvēki tā dara, lai sakārtotu savas domas „pa plauktiņiem”.

Maz draugu. Bieži vien gudriem un veiksmīgiem cilvēkiem ir ļoti šaurs draugu loks. Viņiem vienkārši ir jākoncentrējas saviem mērķiem un vajadzībām.

Progresa trūkums. Tas notiek tāpēc, ka tavas smadzenes ir PĀRĀK aizņemtas. Tavā galvā ir tik daudz domu, ka ir grūti koncentrēties kaut kam vienam un attīstīties tajā virzienā. Vienkārši tev gribas paspēt visu!

Tev ir vajadzīgs laiks sev. Lēnīgumu bieži vien asociē ar slinkumu, taču patiesībā ģēnijiem visam vajag metodisku pieeju un daudz laika pārdomām.

Nekārtība. Tu noteikti esi par to dzirdējusi. Ģēniālās domas piedzimst haosā, tāpēc nekārtība  visapkārt nav slinkums, bet vēlme pēc labvēlīgas atmosfēras.

Zīmēšana un ķēpāšanās. Patīk improvizēt uz papīra lapas? Ja tu ik pa laikam pieķer sevi to darot, tad, iespējams, tavs prāts tādējādi mēģina sevi nodarbināt un ģenerēt jaunas idejas.

Vienaldzība. Gudri cilvēki parasti gūst panākumus, jo zina, kur vajag, bet kur nevajag tērēt savu enerģiju un spēku. Kā saka, vajag drosmi, lai mainītu to, ko tu vari, un viedumu, lai atzītu to, ko tu nevari mainīt.

Pienākumu dalīšana. Gudri cilvēki zina, kad ir no kaut kā jāatsakās vai jāatdod kādam citam, lai varētu koncentrēties tam, kas svarīgs ir viņiem pašiem. Ja tu stratēģiski dali pienākumus, tad tevī izpaužas viena no ģēniju īpašībām.

Efektivitāte. Ja tas strādā, tad tas nav slinkums! Atrast veidus, kā kaut ko paveikt vienkāršāk ir stratēģiska domāšana, nevis slinkums.

Miegs. Tavam ģeniālajam prātām ir vajadzīgs vairāk laika atpūtai, un, ja tavs prāts tiek pārlieku nodarbināts, tad miega trūkums var šīs tavas spējas mazināt. Pamēģini savā saspringtajā dienas grafikā ietilpināt 20-30 minūtes, lai nosnaustos.

Ja tevī patiesi slēpjas ģēnijs, tad nekautrējies, laid to uz āru!

 

Avots: Mirkrasoty.life

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.