3.8 C
Rīga
trešdien, 17 aprīlis, 2024

Piecas lietas, kas notiek ar tavu ķermeni, kad tu kļūsti par vegānu

 

Young beautiful redhead eating vegetarian salad by Igor  Milic on 500px.com

Mūsdienās šī tēma daudzu cilvēku vidū ir ļoti aktuāla. Vieni to atbalsta, citi noniecina… Šajā rakstā mēs negribam apspriest negatīvo. Šoreiz pastāstīsim par vienkāršām, ikdienišķām lietām, kas mainās uz labo pusi, kad tu kļūsti par vegānu.

Tu kļūsti par lielisku pavāru

Viens no populārākajiem, aplamajiem pieņēmumiem par vegāniem ir tāds, ka viņi visu dienu to vien dara kā grauž spinātu lapas. Taču tā nav!

Kļūšana par vegānu cilvēku mudina būt radošākam virtuvē. Viņi meklē jaunus veidus kā pagatavot savus iecienītos kēksiņus, sautējumus, pildītus dārzeņus, auzu pārslas, dārzeņu čipsus, dzērienus utt. Izvēle ir plašāka nekā sākumā varētu šķist!

Tu zaudē svaru

Labi vai slikti, tas, lai paliek katra paša ziņā. Bet kopumā slikti tas nav. Tu ēd vairāk augļu, dārzeņu, riekstu un sēklu. Tu izvairies no visa taukainā un pārcukurotā. Svara zudums šādā gadījumā ir pilnīgi dabiska parādība.

Tu palīdzēsi dzīvniekiem

Un šeit runa nav tikai par gaļas ēšanu. Šeit runa ir arī par kosmētiku, kura netiek testēta uz dzīvniekiem; sava mājdzīvnieka barošana ar labāku barību (jo tu sāc iedziļināties produktu sastāvā. Vai tu maz zini, kāds ir standarta suņu barības sastāvs?); vairs nekādu kažokādu; tāpat rodas dabiska vēlme vairāk rūpēties par dzīvniekiem un apkārtējo vidi.

Tavas ādas stāvoklis uzlabosies

Jo „tīrāk” un veselīgāk tu ēd, jo tīrāka un veselāka ir tava āda. Vairs nekādu pumpu un izsitumu. Vairs nekādas vēdera pūšanās!

Tu kļūsi tuvāka dabai

Tu sāc vairāk pētīt dažādu produktu izcelsmi, un tevī rodas dabiska vēlme pietuvoties dabai. Ko vēl daba var mums piedāvāt? Dodies pārgājienā vai vienkāršā pastaigā un izpēti! Ieelpo svaigu gaisu un gūsti enerģiju!

 

P.S. Šis raksts nemudina nevienu kļūt par vegānu, taču, kāpēc gan neeksperimentēt? Gluži tāpat, kā mēs mēdzam eksperimentēt ar savu ārējo izskatu? Katram cilvēkam ir jāatrod tas, kas viņam šķiet piemērotākais!

 

Avots: Elitedaily.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.