8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā izvairīties no pārtērēšanās vasarā?

 

Vasara ir atvaļinājumu, izklaižu un atpūtas laiks. Siltajā sezonā cilvēki grib vairāk laika pavadīt ārpus mājas un sevi palutināt, taču tas gandrīz vienmēr saistās ar liekiem izdevumiem. Nereti pēc atvaļinājumiem cilvēkiem nākas ņemt kredītus jeb krediit, lai varētu nosegt turpmākos izdevumus un aizlāpīt lielos budžeta robus. Tas var sagādāt problēmas vēl diezgan ilgu laiku, jo kredītu atmaksa var negatīvi ietekmē finanšu plūsmu, tāpēc vajadzētu jau laicīgi padomāt par to, kā nepārtērēties vasarā, joprojām pilnvērtīgi izbaudot siltās un saulainās dienas. Šeit būs daži ieteikumi, kas varētu palīdzēt to paveikt.

  1. Plānojiet ceļojumus un garus izbraucienus laicīgi

Ja plānojat atvaļinājuma laikā doties ceļojumā vai kādā tālākā izbraucienā, kas izmaksās diezgan daudz, sāciet to plānot pēc iespējas ātrāk. Jūs būsiet pārsteigs, cik lēti izmaksās ceļojumi un izbraukumi, ja visu būsiet savlaicīgi saplānojis. Pirmkārt jau tas attiecas uz rezervācijām. Gandrīz visur būs iespējams saņemt lētākus pakalpojumus, ja rezervēsiet tos savlaicīgi. Piemēram, lidmašīnu biļetes, viesnīcas, kempingu vietas, auto noma un citi pakalpojumi izmaksās pat uz pusi lētāk, ja rezervēsit tos vismaz dažas nedēļas iepriekš. Otrkārt, ja atliksiet ceļojumu plānošanu uz pēdējo brīdi, būs jāveic daudz spontānu, dārgu pirkumu, jo jums vienkārši nebūs laika meklēt izdevīgākos piedāvājumus. Labāk izdomājiet, jo jums vajadzēs ceļojumam vai izbraucienam un sapērciet visu laikus. Pēdējā brīža lēmumi gandrīz vienmēr noved pie pārtērēšanās, tāpēc nepieļaujiet tik muļķīgu naudas notriekšanu.

  1. Izmantojiet bezmaksas atpūtas iespējas

Vasarā ir iespējams atrast neskaitāmi daudz veidu, kā atpūsties pilnībā bez maksas vai vismaz ļoti lēti, ir  tikai jāliek lietā radošā domāšana. Piemēram, ēšanu kafejnīcās varat vienkārši aizvietot ar nelieliem dārza svētkiem vai sanākšanu kopā ar draugiem. Tas izmaksās daudz lētāk, bet būs tik pat patīkami un interesanti. Tāpat vasarā iespējams vienkārši iet pastaigās, doties uz pludmali peldēties, braukt ar velosipēdu vai jebkādā citā veidā aktīvi un aizraujoši pavadīt savu brīvo laiku. Noteikti nelaidiet garām arī iespēju doties uz dažādiem bezmaksas pasākumiem, piemēram, pilsētu svētkiem un zaļumballēm. Jau laicīgi varat painteresēties par to, kādi pasākumi gaidāmi šajā vasarā un kur iespējams atpūsties bez maksas.

  1. Dariet visu kopā ar draugiem un viņu ģimenēm

Neatkarīgi no tā, vai esat ģimenes cilvēks vai nē, izklaidējieties kopā ar citiem cilvēkiem. Parasti draugu kompānijā izklaidējas tikai jaunieši vai cilvēki bez ģimenēm un bērniem, taču, jo lielāka kompānija, jo jautrāk un arī lētāk. Piemēram, ja braucat uz pludmali, ņemiet līdzi draugus un viņu ģimenes un izdevumus par degvielu un citām lietām sadaliet uz visiem. Tāpat, ja esat lielāka kompānija, daudzās izklaides vietās būs iespējams dabūt grupu atlaides.

  1. Atrodiet saistošas nodarbes saviem bērniem

Ja jums ir bērni, tad noteikti zināt, cik daudz izmaksā bērnu uzturēšana un izklaidēšana vasaras mēnešos, kad viņi visu laiku ir mājās. Bērniem arī ir nepieciešams izklaides un veidi, kā aizpildīt savu brīvo laiku, kas nereti var izmaksāt ļoti daudz. Lai samazinātu izmaksas uz savu bērnu rēķina, atrodiet viņiem saistošas nodarbes, piemēram, aizsūtiet uz kādu vasaras nometni vai piesakiet kādā vasaras pulciņā. Tad jūs būsiet drošs, ka bērni ir drošībā, produktīvi izklaidējas un ir priecīgi. Ja jums ir gados vecāki bērni, varat ieteikt viņiem vasarā atrast darbu, kas vienlaikus dos iespēju bērnus nodarbināt un arī ļaus viņiem pašiem mazliet nopelnīt naudas savu vajadzību finansēšanai.

Kā redzams, ir ļoti daudz veidu, kā samazināt izdevumus par izklaidēm, siltajā sezonā, joprojām ļaujot sev kārtīgi atpūsties. Atvaļinājumam nav obligāti jāsabojā jūsu finansiālo situāciju, tieši pretēji, jūs varat izmantot labos laikapstākļus un plašās izklaides iespējas savā labā. Lai to panāku, sāciet jau laicīgi plānot savu vasaru un domājiet par veidiem, kā tieši jūs varētu izbaudīt šo vasaru, nepārtērējot sev atvēlēto budžetu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.