3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Četras ikdienišķas lietas, kas nogalina tavu spēju priecāties

 

Attractive woman sitting on the kerb of a street by Lars Zahner on 500px.com

Ir kāda lieta, ko vēlas katrs cilvēks šajā pasaulē – tā ir laime. Un dažkārt, lai arī cik ļoti mēs censtos, mums vienkārši neizdodas priecāties. Kāpēc tā? Tāpēc, ka ir daži ikdienišķi paradumi, kas tavu laimi aptur. Tu pati to nemani, bet tas „baro”tavu negativitāti.

Tu visu laiku šķirsti sociālo tīklu „laika joslu”

Cik daudz, daudz iespēju mums ir salīdzināt savu dzīvi ar citu cilvēku publiskoto. Viss, ko mēs redzam, liek mums aizdomāties par to, cik skaista ir to cilvēku dzīve (kas var arī nebūt taisnība), un cik varbūt netaisna ir mūsējā.

Šausmīgākais šajā ziņā ir Instagram. Tas liek pārdomāt mūsu dzīvi, un ne jau tajā pozitīvajā veidā. Mēs izvēlamies skaistus filtrus un uzlabojam savas bildes, cerībā, ka tad uzlabosies arī mūsu dzīve.

Tā vietā mums būtu jānoliek malā savi telefoni un jādodas baudīt savu dzīvi. Pamēģini, tu redzēsi, ka viss rādās spilgtākās krāsās!

Tu pārāk maz kusties

It īpaši aktuāli tas ir ziemas mēnešos… Mums ir tendence „iesūnot” savos dīvānos un segās, ēst savus mīļākos kārumus un nesatraukties par to, kā tu zem drēbju kārtas izskaties. Tas viss mūs ilgtermiņā padara nelaimīgus.

Dodies ārā, ieelpo svaigu gaisu, aizbrauc uz to parku, kur jau sen gribēji pabūt… Tev nav uzreiz jāskrien maratons. Sāc ar vienkāršām 30 minūšu pastaigām dienām, un tu jutīsi, kā tavs enerģijas līmenis aug. Un, ja aug enerģijas līmenis, aug arī laimes līmenis.

Tu satraucies, ko citi par tevi domā

Šis izklausās pēc vecākā stāsta „pareizas dzīvošanas” grāmatā. Vai atceries, kā mamma tev mēdza teikt: „Kāda starpība, ko domā citi?” Protams, tas izklausās viegli, bet tā nav. Šo prasmi ir jātrenē ilgi. Ja tu trenēsies, pēc laika sapratīsi, cik muļķīgi ir domāt par to, ko par tevi domā citi. Jo, ko gan tu zini? Savā galvā vari iztēloties simtiem sliktu domu, bet izrādīsies, ka tas cilvēks par tevi nedomā vispār. Met to visu pie malas un dzīvo sev!

Tu pārāk daudz streso

Jā, mūsdienās dzīves ritms ir citādāks nekā tas bija pirms 50 gadiem. Daudz laika tiek aizvadīts mācoties, strādājot, rūpējoties par sociālo dzīvi… Cilvēkam vispār neatliek laika, ko veltīt tikai sev. Arī tas ikdienā mūs dara nelaimīgākus.

Mums vajag ikdienā atrast vismaz stundiņu laika, ko pavadīt ar sevi. Vienkārši pasēdi un padomā par dzīvi, par saviem mērķiem un relaksējies. Tas noteikti ļaus tev atgūt spēkus un kļūt laimīgākai.

 

Avots: Elitedaily.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.