Glasses of champagne by Aleksey Gorov on 500px.com

Ja tu esi tāda, kā mēs, tad tu noteikti dzer dzer dzirkstošo vīnu. Ja tu esi tāda, kā mēs, tad tu noteikti arī uzglabā to nepareizi. Vīndare Marie-Christine Osselin atklāj, kas notiek ar šampanieti, ja to pārāk ilgi uzglabā ledusskapī.

Ja tu dzirkstošo vīnu (vai šampanieti) plāno dzert 3-4 dienu laikā kopš iegādes brīža, tad droši vari to uzglabāt ledusskapī. Bet ilgāk gan, nē, jo tad dzēriens sāks mainīties.

Ja pudele stāv ledusskapī nedēļu un ilgāk, korķis izžūst. Kad tas notiek, starp korķi un pudeli veidojas šķirbas, pa kurām iekļūst gaiss. Tas dzērienā veicina oksidēšanās procesu, kas noved pie aromāta un garšas izmaiņām.

Šāda veida dzērienus būtu ieteicams uzglabāt vēsā, tumšā vietā un pastāvīgā temperatūrā, līdz brīdim, kad būsi gatava to dzert. Kad tas laiks pienāk, tad arī ir jāievēro pāris vērtīgi noteikumi.

Labākais veids, kā atdzesēt dzirkstošos dzērienus: ievieto pudeli spainī, kas piepildīta ar ledu un trešo daļu ūdens. Atstāj pudeli tajā uz 15 līdz 20 minūtēm. Pasniegšanas brīdī nevajag piepildīt glāzi vairāk par vienu trešdaļu, citādi dzēriens ātri atdzisīs un vairs nebūs baudāms.

 

Avots: Huffingtonpost.com

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, info@dieviete.lv 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?