0.6 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Vīrieši Latvijā: sievietēm piestāv dabiskais skaistums!

 

  

Dove zīmols, kas ir atpazīstams ar to, ka maina ķermeņa un skaistumkopšanas vispārpieņemtos sabiedrības  standartus, šogad svin savu 60. dzimšanas dienu. Lai uzzinātu Latvijā dzīvojošo vīriešu un sieviešu viedokli par to, kāds ir patiess skaistums, kā arī tā nozīmīgumu, Dove izveidoja kampaņu, kurā iekļautie video atklāj sabiedrības domas.

Dove zīmola vadītāja Kertu-Kai Põldvere stāsta, ka pateicotiesšī brīža skaistuma standartiem, kļūst ar vien grūtāk novērtēt savu īsto skaistumu, tādēļ tas kļūst par retumu mūsdienās. Dove tic, ka sievietēm nav sevi jāierobežo apkārtējā sabiedrības spiediena dēļ.“Dove mērķis ir novērtēt patieso ķermeņa skaistumu un iedvesmot, rosināt uz šādu domāšanu, kur izskats ir tas, par kuru jūtamies pašpārliecinātas. Mēs vēlamies šo ziņu nodot tālāk cilvēkiem, tādēļ izlēmām nākt klajā ar  kampaņu, kurā atspoguļoti patiesi Latvijas vīriešu un  sieviešu viedokļi par īsto skaistumu,” stāsta Põldvere.

Dove intervēja dažādu vecuma grupu pārstāvjus, lai uzzinātu, kas viņuprāt padara sievietes skaistas. “Vīrieši uzskata, ka sievietes ir skaistas arī bez kosmētikas un viņām nav nepieciešams to izmantot, lai uzlabotu savu ārieni, viņi uzsvēra iekšējo skaistumu un to, cik svarīgi ir mīlēt sevi, būt harmonijā un saskaņā ar sevi,” komentē Kertu-Kai Põldvere.

“Mirdzums acīs, sirsnība, labestība, iekšējais līdzsvars ir tas, kas padara mūs skaistus arī no ārpuses. Tiklīdz iekšējie procesi darbojas saskaņotā mehānismā, tas atspoguļojas arī vizuālajā tēlā, kustībās, un dzīves uztverē. Pēc vīriešu domām, ir pārāk daudz neīsta skaistuma, un sievietēm vajadzētu lietot mazāk mākslīgos līdzekļus, piemēram, matu, skropstu un nagu pieaudzēšanu. Arī pašas sievietes piekrita – ja būtu iespējams mainīt sabiedrībā iestrādāto viedokli par šī brīža skaistuma standartiem, būtu daudz vieglāk izpaust savu dabisko skaistumu,” stāsta Põldvere.

Papildu intervijām, tika veikts arī eksperiments, kur sievietēm, ejot pa ielu, tika izteikti komplimenti un vērota viņu reakcija.

“Mēs visi zinām, ka sievietes ir lielākās sevis kritizētājas, un bieži vien jūtas neērti un pat pārsteigtas, kad tiek izteikts kāds kompliments par izskatu, vēl jo vairāk, ja tas nāk no kāda svešinieka. Eksperiments tika veikts Rīgas ielās un tas ir labs piemērs tam, kā sievietes reaģē uz šādiem komplimentiem – tie netiek uztverti kā pašsaprotami, sievietes bija pozitīvi pārsteigtas, acīs bija redzama pateicība un prieks, kas atklājaīsto šo sieviešu skaistumu,” piemin Dove zīmola vadītāja.

Dove “Real Beauty” kampaņas video apskatāmi šeit:

https://www.youtube.com/channel/UCAPiZ5KKXXF_KHVqTyRa7eA

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.