6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Pētījums atklāj: Jo mazāk tu guli, jo mazāk tu patīc cilvēkiem

 

PurPurPur by Alex Khlyapov on 500px.com

Pētījums, kas nesen tika publicēts „The Royal Society Open Science” žurnālā, atklāj to, ka nepietiekams miegs tevi padara mazāk pievilcīgu, mazāk veselīgu, kā arī iedragā tavu sociālo dzīvi.

Pētījums atklāja to, ka miega trūkums ne vien liek tev izskatīties nogurušam, bet arī cilvēki nelabprātāk komunicē ar kādu, kurš izskatās noguris un nevesels.

Pētījums tika veikts Zviedrijā (Karolinksa Institūtā), kura laikā pētnieki nofotogrāfēja 25 vīriešu un sieviešu kārtas studentus. Viņi bildēs bija bez grima un divas naktis pēc kārtas gulēja astoņas stundas. Pēc tam viņi nofotogrāfējā studentus, kuri divas naktis gulēja tikai četras stundas. Visas fotogrāfijas tika parādītas 122 cilvēkiem, kuri tad novērtēja katra fotogrāfijā redzamā cilvēka pievilcības, veselības, izgulēšanās un uzticamības līmeni.

Protams, zemāku vērtējumu saņēma tie cilvēki, kuri gulēja mazāk, jo vērtētāji viņus uzskatīja par mazāk pievilcīgiem un veselīgiem. Viņi atzina, ka nevēlētos īpaši kontaktēties ar tādu cilvēku. Tā kā, nevajag sev ik nakti laupīt miega stundas, un tu redzēsi, kā cilvēku izturēšanās pret tevi mainās uz labo pusi!

 

Avots: Entrepreneur.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.