0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Esi introverts? Šī ir tava komunikācijas veiksmes formula!

 

meditation near the lake by Stanislav Slabunov on 500px.com

Visiem ir grūtības randiņos, bet īpaši grūti vienmēr ir tiem, kuri ir kautrīgāki, nemāk noturēt sarunu un, kuriem pietrūkst enerģijas. Kā randiņa laikā uzvedas introverts? Kā to vērst par labu?

Ja runā maz, tad ar iemeslu

Kautrēties un maz runāt ir viena no lielākajam introvertu nelaimēm. Viņi varbūt vēlas pateikt visu uzreiz un izvairīties no sarunām caur puķēm, bet reizēm pretī esošais cilvēks var to pārprast kā flirtu. Runāt maz ir introvertu tiešā komunikācijas pazīme.

Pat ja nākas saskarties ar kautrīgumu, nevajag uzreiz uzdot tiešu jautājumu par to, vai tu otram patīc. Saruna varbūt tur nonāks, bet galvenais ir sākt ar vienkāršu tēmu. Šādi tu neaizbiedēsi otru cilvēku jau pirmajā randiņā.

Nevajag baidīties no pārpratumiem. Pat ja saruna tiek uzskatīta par flirtu. Tas taču ir labi! Pretējā dzimuma sarunas biedrs sapratīs, ka esi ieinteresēta.

Mērena ballēšanās

Introverti parasti nav atsaucīgi, kad saņem uzaicinājumu uz ballīti. Vai arī, kad nolemj, ka dosies un aiziet, visu vakaru slapstās pa stūriem, izvairās no uzmanības, kā arī maz komunicē un socializējas. Šāda uzvedība krasi ietekmēs spēju satikt un sadraudzēties ar jauniem cilvēkiem.

Tā vietā, lai sēdētu stūrī, meklē mazas grupas un pievienojies tām. Labāk pakāpeniski socializējies, nevis sēdi malā.

Kad aizej uz biroja ballīti nelielā kompānijā, pavēro ar kuriem cilvēkiem rodas vislabākais kontakts un, tad dodies ar diviem vai trim apēst kādu desertu un paturpināt vakaru. Tu joprojām mācīsies socializēties, tikai grupā ar cilvēkiem, ar kuriem tev nav neērti.

Esi atvērta negaidītām sarunām

Kad nākamreiz dodies uz savu mīļāko kafejnīcu pēc kafijas, nesteidzies tik ātri nozust un ielikt ausīs austiņas. Tā vietā, paklausies, par ko cilvēki apkārt diskutē un varbūt pat netīšām kādā sarunā iesaisties.

Iespējas uz brīdi novērsties no telefona ekrāna mums ir visapkārt. Iir tikai jāmāk tās saskatīt un atrast. Pastāv pat reāli stāsti, kā cilvēki ir iepazinušies un ilgi palikuši kopā, tieši caur netīšām sarunām un tikšanās reizēm.

Satiecies un iepazīsties ar cilvēkiem tiešsaistē

Intravertiem ir dotības labāk izpausties un komunicēt ar telefona palīdzību, nevis aci pret aci.

Paturot šo prātā, iesaisties kādā online diskusijā, kas saistīta ar taviem mīļākajiem mūzikas stiliem vai sporta veidiem. Nebaidies izteikt savus komentārus! Tas ir labs veids kā iepazīties ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem. Internets piedāvā tik daudz iespēju, ir tikai jāmāk tās izmantot!

Neizliecies par to, kas tu neesi

Nebūs nekāda labuma, ja savu interneta profilu izveidosi par cilvēku, kas patiesībā nemaz neesi.

Skaidri un gaiši uzraksti, ka esi intraverts un nekad nebaidies citiem vaicāt vai viņi arī tādi ir. Noskaidro visas detaļas un jums būs daudz vieglāk sarunāt pilnvērtīgu un labu pirmo randiņu.

Izvairies būt uzmanības centrā

Ļauni izsakoties, ir divi cilvēku tipi -Tie, kuri ienāk telpā ar ‘te, nu, es esmu’ attieksmi un tie, kuri ierodas ar ‘te, nu, tu esi’ attieksmi.

Kad nonāc jaunā, svešā atmosfērā, nedomā pie sevis ‘te nu es esmu, kāds lūdzu atnāciet un runājiet ar mani’. Tā vietā meklē interesantus cilvēkus un uzsāc sarunu ar ‘te nu es esmu, vēlētos uzzināt par tevi ko vairāk.’ Sāc ar vienu cilvēku un pēc tam iepazīsties ar citiem.

Vienmēr paturi prātā atraidījuma iespējamību

Centies pārlieku nepārdzīvot romantisku attiecību neizdošanos vai neveiksmīgu flirtu. Šis atraidījums nav personisks, ja cilvēks tevi līdz galam nepazīst. Nekad nevaino sevi un to, kāda esi.

Atraidījums visbiežāk rodas no individuālām cilvēku problēmām vai personīgām raizēm.

Koncentrējies uz savu hobiju un tādejādi iepazīsties ar sev līdzīgajiem

Vienmēr esi gatava nedaudz izkāpt no savas komforta zonas. Tas dos tikai pozitīvu rezultātu un pavērs jaunas iespējas.

Atrodi jaunu nodarbošanos, dodies grupu ekspedīcijā, pievienojies brīvprātīgo darbam! Šādi iepazīties ir daudz vieglāk, nekā sēdēt bārā, gaidīt nesagaidāmo un vientuļi malkot dzērienu.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.