11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Iegaumē! Pieci kaitīgi paradumi, kuru dēļ mēs ātrāk zaudējam enerģiju

 

Creative meeting by Evgeny Tchebotarev on 500px.com

Kā pārstāt bezjēdzīgi tērēt savu laiku un spēkus?

Katru dienu mēs saskaramies ar jauniem uzdevumiem un problēmām. Ja viss notiek, kā nākas, tad dienas beigās mēs jūtamies apmierināti. Ja, nē, tad uzreiz rodas jautājums — kāpēc? Cik nav nācies dzirdēt: nepaspēju, pietrūka laika, nav spēka, nevarēju… Tas nozīmē, ka tu veltīgi izšķērdēji savu enerģiju, tāpēc tava produktivitāte strauji kritās. Lai tā turpmāk nenotiktu, ir vienkārši jātiek vaļā no dažiem kaitīgiem ieradumiem:

Spontāni lēmumi

Ir grūti kaut kur iet, ja nezini, kur ej. Tādiem lēmumiem kā «ko uzvilkt?», «kur iet?», «piezvanīt šodien vai rīt?» tiek iztērēts daudz spēka.

Tieši tāpēc viss būtu jāizplāno jau iepriekšējā vakarā. Apsēdies un uzraksti visus nākamās dienas svarīgos darbus, tālāk mazāk svarīgos, un pašā apakšā — tos, kurus varētu arī atlikt.

Plāni gadu uz priekšu

Nē, tev nav piecgades plāns jāizpilda trīs gadu laikā, un diennakts arī nav no gumijas. Dienas plānu sastādīt nav pārāk grūti. Galvenais ir to nepārslogot. Ja tev ir darbi visam mēnesim, nevajag tos mēģināt satilpināt vienas dienas plānā.

Cilvēkam ir nepieciešama atpūta, citādi patiesi nekādas enerģijas (ne emocionālās, ne fiziskās) nebūs. Atstāj savā darāmo lietu sarakstā vietu pastaigām un filmām.

Nekārtība

«Radošā nekārtība» ir redzama daudzu cilvēku mājvietās un uz darba galdiem. Taču ne visi spēj haosā produktīvi strādāt. Gribi to vai, nē, bet tu neviļus pievērsīsies sociālajiem tīkliem, kas atvērti citā interneta pārlūka logā, vai neizdzertajai kafijas krūzei uz galda.

Traucēkļi nav labi, tad, kad tu centies koncentrēties. Tā ir lieka un neproduktīva enerģijas izlietošana.

Starp citu, daudzus cilvēkus uzkopšanas darbi nomierina, bet monotoni uzdevumi (grīdas vai trauku mazgāšana) palīdz nokoncentrēties un padomāt par galveno.

Nespēja laicīgi apstāties

Neviens neapšauba faktu, ka ideāls rezultāts priecē visus — gan klientu, gan darbinieku. Bet visbiežāk plāna pārāk labu izpildi neviens nepieprasa. Mēs paši cenšamies visu izdarīt par 120%. Nevajag. Tavus centienus, visbiežāk, neviens nepamanīs un nenovērtēs. Bet laiku un enerģiju, ko tu darba procesā izlietosi, vairs neatgūsi. Ir jāprot laicīgi apstāties. Labāk vienkārši paveic savu darbu labi.

Lieka slodze prātam

Necenties visu paturēt savā prātā. Agri vai vēlu, bet tu tāpat aizmirsīsi kaut ko svarīgu. Pie tam, nepiemērotā brīdī. Uzticies elektroniskajam vai papīra formāta plānotājam. Tādējādi tu atbrīvosi savu «operatīvo atmiņu» no liekiem telefona nomuriem, iepirkumu sarakstiem un darāmo lietu sarakstiem. Ja tavs prāts būs brīvs, tu darbus spēsi veiks labāk, un arī enerģiju izlietosi mazāk.

 

 

Avots: Womanhit.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.