10 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Astoņas lietas, ko gudri cilvēki nedarīs (un nedari arī tu)

 

 

Ja tu pārstāsi darīt šīs deviņas lietas, tu vairosi savu emocionālo inteliģenci un sniegumu.

Viņi neļaus ierobežot savu prieku. Kad tava apmierinātība un labsajūta veidojas no sevis salīdzināšanas ar apkārtējiem, tu vairs neesi sava prieka un laimes pavēlnieks. Kad gudrs un inteliģents cilvēks priecājas par kaut ko, ko paveikuši, viņi neļauj apkārtējo viedoklim šos panākumus atņems un aizēnot. Protams, nav iespējams atslēgt domas par to, ko citi par tevi domā. Taču nevajag sevi ar viņiem salīdzināt. Tādējādi, lai arī, ko viņi domātu, tu stāvēsi tam visam pāri.

Viņi neaizmirsīs. Gudri cilvēki ātri piedod, bet tas nenozīmē, ka viņi aizmirst. Piedošana pieprasa atlaist to, kas noticis, lai varētu dzīvot tālāk. Tas nenozīmē, ka tev ir jādod cilvēkam otra iespēja. Gudri cilvēki nevēlas, lai citi ar savām kļūdām velk viņus uz leju, tāpēc laicīgi viņus atlaiž.

Viņi nemirs kaujā. Gudri cilvēki zina, cik nozīmīgi ir dzīvot, lai varētu cīnīties citu dienu. Konfliktsituācijās viņi zina, kad apstāties, un kāda ir tā cīņa, kuru viņi vēlas izcīnīt.

«Ideāls» nav viņu prioritāte. Un viņi to neliek kā savu mērķi, jo zina, ka ideālu ne cilvēku, ne lietu nav. Ja «ideāls» ir tavs mērķis, tad tu vienmēr tiecies pēc kaut kā, ko nav iespējams sasniegt. Tāpēc izjūti vilšanos. Ir jāpriecājas par to, ko ir iespējams sasniegt!

Viņi nedzīvos pagātnē. Neveiksmes un vilšanās var iedragāt tavu pašvērtējumu. Tev šķiet, ka vairs nespēj neko sasniegt un jau zini, ka nekas neizdosies. Gudri un inteliģenti cilvēki zina, ka veiksme sastāv no spējas stāties pretī savām neveiksmēm. Viņi neļauj tām vilkt sevi atpakaļ. Jebkas, ko ir vērts sasniegt, prasīs lielāku vai mazāku risku, un tu nedrīksti bailēm par iepriekšējo izgāšanos ņemt virsroku.

Viņi nekavējas pie problēmām. Ja tu visu laiku domāsi par problēmu, tu radīsi sevī negatīvas emocijas un stresu, un tas mazina tava veikuma kvalitāti. Gudri cilvēki koncentrējas uz risinājumiem.

Viņi neuzturēsies negatīvu cilvēku kompānijā. Cilvēki, kuriem vienmēr viss ir slikti, noteikti nav tie cilvēki, kuru kompānijā būtu jāuzturas. Viņi izvēlas grimt savās problēmās, nevis meklēt tām risinājumu. Viņi vēlas, lai pozitīvie cilvēki viņiem piebiedrojas, jo tas viņiem liek justies labāk. Centies no tā izvairīties.

Viņi neteiks «jā», ja to patiesi nevēlas. Jo grūtāk tev ir pateikt «nē», jo vairāk tu izjutīsi stresu, izdegšanu un pat depresiju. Pateikt «nē» daudziem cilvēkiem patiesi ir problēma. «Nē» ir spēcīgs vārds, no kura tev nebūtu jābaidās. Kad ir pienācis laiks noraidīt piedāvājumu, gudri cilvēki neatbild ar frāzēm «Es nezinu, vai varu…» vai arī «Es neesmu pārliecināta…» Viņu nostāja ir stingra un pārliecināta.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.