14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ja tu gribi būt laimīgs cilvēks, tad vienmēr atceries šos noteikumus!

 

Playful by Manu Ignatius on 500px.com

Ikdienas steigā var diezgan viegli aizmirst par sevi un savu īsto dzīves mērķi un nozīmi. Iekšējā harmonija prasa ieguldījumus, un, lai mēs kļūtu laimīgi, ir jāstrādā ar sevi – jāmācās kontrolēt savas domas un regulāri garīgi jāattīstās. Par laimīgu cilvēks nepiedzimst. Par tādu kļūst dzīves laikā. Kā iemīlēt savu dzīvi?

Pārstāj sevi žēlot

Aizvainojums, kas rodas vējā aizlaisto iespēju dēļ, pagātnes kļūdu atcerēšanās, koncentrēšanās uz neveselīgām domām – tas viss ir lieks iekšējās enerģijas patēriņš. Kāpēc tu lej asaras par to, ko vairs nevar mainīt? Dzīve nav viegla, bet problēmas ir jārisina, nevis par tām jāraud. Ir jāanalizē kļūdu un neveiksmju iemeslus un jādodas dzīvē ar jaunu sparu. Esi sev sabiedrotā!

Dzen projām nejaukas domas

Smadzenēm patīk veidot negatīvus scenārijus, meklēt kļūdas un atgādināt par visu slikto. Bet, kāpēc tam ļauties? Ieslēdz gribasspēku un centies koncentrēties uz situāciju gaišo pusi. Tici mums, tur tā noteikti ir. Tev ir tikai jāgrib to saskatīt. Ir jāiemācās domāt par iespējām un risinājumiem, nevis par problēmām.

Dzīvo tagadnē

Lai savā dzīvē ielaistu pozitīvas pārmaiņas, ir jāprot atbrīvoties no pagātnes nastas, kura mums neļauj virzīties uz priekšu. Pārstāj koncentrēties uz negatīvo pieredzi. Pārstāj domāt par nākotnē iespējamajiem sasniegumiem (tā tu sevi pasargāsi no vilšanās). Tā visa nav, tā ir ilūzija, kuru ir jāatstāj pagātnē. Vakardiena ir jau pagājusi, rīts vēl nav atnācis. Tev ir tikai šodiena, tāpēc tajā arī dzīvo.

Komunicē ar sev ērtiem cilvēkiem

Priekš kam tev ir vajadzīgi paziņas, kuri baro tevi ar negatīvismu, dzen stresā un ceļ paniku? Šādi cilvēki tev nesniedz nekādu labumu, un varbūt pat cenšas tavu pozitīvismu iznīcināt. Nepaciet tādu izturēšanos, cieni sevi un rūpējies par savu laimi. Uzturies domubiedru kompānijā un izvēlies draugus, kuri tevi “velk” uz augšu. Esi kopā ar tiem, ar ko tu jūties labi un ērti.

Pretojies savām bailēm

Tas, no kā mēs baidāmies, valda pār mums un kontrolē mūsu domas. Priekš kam samierināties ar to? Apkopo savas domas un drosmi, un stājies bailēm pretīm. Galu galā tā ir tikai ilūzija, kura kontrolē tavu realitāti. Ieslēdz veselo saprātu, atrodi īsto baiļu iemeslu un izmaini “spēles noteikumus”.

Neatsaki palīdzēt citiem

Kad mēs palīdzam citiem, mēs parādām sevi no labākās puses, mācāmies sadarboties un just līdzi. Tās ir svarīgas īpašības un prasmes cilvēkiem, kuri vēlas sajust patiesas laimes garšu. Sniedzot palīdzīgu roku vājākiem, mēs ne tikai vairojam labo, bet arī pildām sevi ar mīlestību, kuru pēc tam atkal varam dalīt citiem.

Dari to, kas tev patīk

Nav obligāti hobijs jāpārvērš par darbu (ja nav tādu iespēju). Tavos spēkos ir atrast laiku, lai darītu to, kas tev sniedz prieku un laimi. Padomā, kas tevi “uzlādē” un apmierina? Grāmatu lasīšana, gleznošana, sports, tikšanās ar draugiem, ceļošana… Pasaule ir pilna dažādu iespēju, un tikai no tevis ir atkarīgs, kuru ceļu tu izvēlēsies. Laime nedzīvo ārpusē, tā atrodas un veidojas tevī.

 

Avots: Cluber.com.ua

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.