0.6 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Buljona pīrādziņi ar vistas gaļu: Tavam svētku galdam!

 
Foto: Publicitātes

Līgo svētki nav iedomājami bez krāšņi klāta svētku galda, kurāpīrāgi ir tikpat neatņemama mielasta sastāvdaļa kā tradicionālais Jāņu siers un alus. Turklāt pīrādziņi parasti garšo gan lieliem, gan maziem ēdājiem. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Lindas Virtuve autori Lindu Tellgrēnu piedāvā pīrāgu recepti, lai iepriecinātu ne tikai savas, bet arī pārējo līgotāju garšas kārpiņas.

Buljona pīrādziņi ar vistas gaļu

Ja vēlaties ciemiņus pārsteigt ar pīrādziņiem, kas paši kūst mutē, – šī būs īstā recepte. Mīklas pagatavošanas metode nāk no Ņinas Masiļūnes recepšu krājumiem – interesanti, ka raugs tiek pievienots, bet mīkla raudzēta netiek. Izcilo konsistenci piešķir sviesta daudzums un etiķa pievienošana. Pildījums ir maigas garšas, sulīgs un aromātisks.

Izejvielas (16 pīrādziņiem):

Mīklai:

500 grami “Dobeles dzirnavnieks” kviešu miltu “Ekstra”

300 grami auksta sviesta

1/2 glāze ūdens

50 grami svaigā rauga

1 tējkarote etiķa

½ tējkarote sāls

1 ola pīrādziņu pārsmērēšanai

Pildījumam:

Eļļa cepšanai

250 grami vistas filejas, sagrieztas kumosa lieluma gabaliņos

Šķipsniņa sāls

100 grami saldās kukurūzas

Maza lociņu buntīte, sagriezta mazos gabaliņos

2 ēdamkarotes majonēzes

1 tējkarote karija pulvera

Gatavošana:

  1. Miltus izsijājiet uz tīras darba virsmas, ar nazi iekapājiet sviestu tā, lai izveidotos salīdzinoši viendabīga, bet drumstalām līdzīga mīkla. Ūdenī iemaisiet raugu, etiķi un sāli. Pēc tam no mīklas izveidojiet glītu kaudzīti, tās vidū izveidojiet bedrīti, kurā ielejiet ūdeni ar raugu. Ar nazi šķidrumu uzmanīgi iekapājiet mīklā, pēc tam ar rokām visu samīciet viendabīgā masā. Atstājiet uz 30 minūtēm vēsumā, piemēram, ledusskapī.
  2. Kamēr mīkla atpūšas, sagatavojiet pildījumu. Uz pannas uzkarsētā eļļā aptuveni piecas minūtes kopā ar šķipsnu sāls apcepietvistas gabaliņus. Pēc tam nedaudz atdzesējiet un sakapājiet smalkākā masā. Pievienojiet kukurūzu, lociņus, majonēzi un karija pulveri un visu samaisiet.
  3. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  4. Mīklu izveltnējietaptuveni piecu milimetru biezā plāksnē un izgrieziet kvadrātiņus, kuru vidu sapildiet ar pildījumu. Pēc tam to pārlokiet uz pusēm tā, lai veidotos trijstūris. Izmantojot dakšiņas zaru augšējo daļu, saspiediet pīrādziņa malas. Apsmērējiet tos ar sakultu olu. Pīrādziņus lieciet uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, 3-4 cm attālumā vienu no otra. Cepiet 20 minūtes vai līdz pīrādziņi kļuvuši zeltaini brūni.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.