8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

ArmorAll padomi, kā uzturēt savu auto tīru un kārtīgu

 

1. Izņem pilnībā visas mantas no automašīnas. Neaizmirsti palūkot, kas atrodas zem sēdekļiem, durvju/ sēdekļa kabatās un cimdu nodalījumā. Tāpat pārbaudi, vai rezerves riepa ir lietojamā stāvoklī.

2. Sadali lietas, kas atrodas tavā automašīnā, trīs kategorijās: sīkumi, kurus izmanto visu laiku; sīkumi, kurus izmanto reizēm; piederumi ārkārtas gadījumiem. Pēc tam izlem, kurām lietām kur jāatrodas automašīnā. Piemēram, ārkārtas gadījumu piederumiem jānovietojas automašīnas aizmugurējā daļā, salvetēm un tīrīšanas līdzekļiem – sēdekļu kabatās, savukārt CD – cimdu nodalījumā. Neiesakām izmantot automašīnas grīdu kā mantu uzglabāšanas vietu.

3. Nosaki pats sev ierobežojumus attiecībā uz to, cik daudz katra posteņa lietas drīkst atrasties automašīnā. Ievēro principu – ja viena manta „ienāk” automašīnā, citai jāiet prom.

4. Pirms mazais haoss atkal draud pārņemt virsroku, kārtīgi iztīri interjeru. Notīri plankumus un traipus. Izmanto automašīnas gaisa atsvaidzinātāju, lai saglabātu interjera smaržu tīru un svaigu.

5. Regulāri iztukšo automašīnas miskastes nodalījumu.

6. Uzstādi noteikumu pats sev un īpaši saviem bērniem: ja kāda manta nonāk automašīnā, tā to pamet līdz ar mantas ienesēju.

7. Izvēlies nedēļas dienu, lai pārbaudītu automašīnas tīrību, un, ja nepieciešams, savāktu jucekli. Ja tev ir bērni, vari šo pienākumu piešķirt viņiem kā sīku mājas darbu.

8. Reizi mēnesī veic ģenerālu automašīnas tīrīšanu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.